Борис Џонсон у проблему: Испливали докази о журкама

Британски премијер Борис Џонсон примио је најновије информације о току истраге о наводним забавама организованим у његовој резиденцији у Даунинг стриту.

Свијет 31.01.2022 | 15:56
Борис Џонсон у проблему: Испливали докази о журкама

Џонсон је суочен са највећом претњом као премијер Велике Британија због оптужби за организовање забава у Даунинг стриту број 10, резиденцији британских премијера, а у периоду када су у целој Британији биле на снази оштре рестрикције и локдаун.

Он је до сада одолевао све гласнијим позивима да поднесе оставку тражећи од гневних посланика у британском парламенту да сачекају извештај више државне службенице Су Греј, преноси Ројтерс.

"Можемо да потврдимо да је Сју Греј доставила премијеру најновије информације о својој истрази", рекао је портпарол Џонсоновог кабинета.

Лондонска градска полиција раније је потврдила да је отворила истрагу о неким од догађаја како би проценила да ли су почињена кривична дела.

Вишенедељни извештаји медија о десетак окупљања у резиденцији премијера, укључујући и забаву у башти у Даунинг Стриту названу "дођите и донесите шта ћете да пијете", изазвале су масовно огорчење у британској јавности и подстакле јавну перцепцију да политичка елита није успела да се придржава строгих правила закључавања која је увела за остале Британце.

(Тањуг  Фото: ЕПА/ЕФЕ/ НЕИЛ ХАЛЛ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Господа

31.01.2022 15:50

Што ти је господа, сједа се на задње сједиште лимузине а пратња на предњим сједалима, гдје им је и мјесто због своје улоге. Само на балкану су политицари на првом сједисту као неки чланови картела или локалне банде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

31.01.2022 16:55

Код њих полиција испитује слуцај. Код нас само затворе оци.

Name

За господа

31.01.2022 17:23

Премихери се проводили а сирокој народној маси сце забранили ,закљуцали.велики број радника остао без посла због локдауна. И на то јос тјерају народ ба обавезну вакцинацију.иза затворених врата "власт " се проводи .преваранти као и вирус сто је превара а о вакцини да и не прицамо.

Name

Вук

31.01.2022 16:51

Хоће ли и Клошарац код нас поднијети оставку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т39842288

31.01.2022 18:03

Још један у низу доказа да је ова корона само још једна од игара

ОДГОВОРИТЕ