Ватерполисти "Борца" у Моцартовим капицама нижу успјехе

Ватерполо је спорт који је у југоисточној Европи одувијек био веома популаран, а све више дјеце жели да се опроба са лоптом у базену и у Републици Српској. Чак 150 младих нада вриједно тренира у ВК Борац Бања Лука, који је направио сјајну базу играча и има све такмичарске селекције, чак и школицу за најмлађе од четири до седам година. Компанија Моззарт већ годинама им помаже да лакше остваре све амбиције, а овога пута стигла је помоћ у виду донације опреме.

Остали спортови 30.01.2022 | 15:30
Ватерполисти "Борца" у Моцартовим капицама нижу успјехе

„Код нас дјеца тренирају од четврте године, а можемо да се похвалимо да имамо све селекције до сениорске која учествује у регионалном такмичењу са клубовима из земаља у нашем окружењу. Сви, осим најмлађих из школице, путују и такмиче се, а највећи успјеси су нам титуле вицепрвака у категоријама омладинаца и јуниора“, каже Давор Јосиповић, предсједник Ватерполо клуба Борац Бања Лука.

У овом успјешном спортском колективу има и доста дјевојчица које тренирају са дјечацима, а интересовање је из године у годину све веће. Самим тим и Борац има све веће амбиције.

„Увијек желимо да идемо степеник више, да заиграмо јаче лиге, направимо још бољу финансијску конструкцију. Претходних година смо направили добру базу, а сада уз помоћ пријатеља клуба желимо да направимо нове успјехе. Моззарт је једна од компанија која нас је највише подржавала током претходних пет година, на чему смо веома захвални. Уз такву подршку, сигурни смо да ће доћи и још бољи резултати“, наглашава Јосиповић.

Млади асови Борца вјерују да ће им нове капице бити таличне у предстојећим борбама, а из Моззарта поручују да ће увијек са задовољством подржати колективе који толико добро раде са омладином и праве од њих нове шампионе.

(БН)

 

Коментари / 0

Оставите коментар