У Неуму данас одлука: Споразум или неспоразум

 Задњи је дан преговора о измјенама изборног законодавства који се од четвртка воде у Неуму.

Босна и Херцеговина 30.01.2022 | 09:23
У Неуму данас одлука: Споразум или неспоразум

Што су преговарачи, политички лидери, експерти и међународни посредници успјели постићи требали би сазнати након 11 сати када се предвиђа крај разговора.

Ток досадашњих преговора, уз умјерен оптимизам, али и умјерене информације, преносили су искључиво међународни медијатори, али још увијек је непознаница је ли приказани оптимизам заиста заснован на напретку у договорима и могућем споразуму.

Осим вијести да преговори иду даље, те како су неопходне одређене измјене Устава да би се испоштовале пресуде Европског суда за људска права, ниједна значајна новост није изречена.

При томе су се бројни експерти за Изборни закон и Устав, али и домаћи политичари, суздржали од било каквог коментара.

(Агенција) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Празан бурек

30.01.2022 08:38

Једино рјесење јесте да се направи прерасподјела кантона да вецина из Хрватских односно Муслиманских одлуцује за по једног цлана.Овакав закон води ка подјели и лицило би као да смо добили три ентитета.Добар корак ка вецој самосталности Хрвата у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.п.бурек

30.01.2022 10:35

Напунице ти градјани Босанци и Херцегобци тај бурек тако да небудес гладан заувјек има много таквих празних бурека (глава) које треба напунити.

Name

Гор051

30.01.2022 09:03

Они имају споразум да буде неспоразум. Инаце, да се договоре, отисли би јако брзо са власти и СДА и СНСД и ХДЗ…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

30.01.2022 09:07

Странци треба да наметну електронско гласање,да се не краду гласови,дописују и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан градјанин!

30.01.2022 11:02

Украс це из оци! Клептомани сувтакви а имсју своје људе да стварају законе које им одговарају. Који од њих троице мисли на Обицан народ???

Name

борац

30.01.2022 10:42

Нема од тог ниста босански медвједи се не договарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде народ Цовиц блокира!

30.01.2022 10:59

Неспоразум као обицно. Ако це према ЕУ вриједностима Мора Цовиц одустати од националистицког избора у пресједниству и да народ бира кога це а не Цовиц да им трпа себе. Цовицев и ХДЗ а захтјев не вази нигдје у ЕУ. Тако нам никад неце бити пут ка ЕУ Али Види се Како је запео Није му вазан пут ка ЕУ јер би морао постовати законе ЕУ и не манипулисати народом тј.утопити у главу да су угрозени од других А заправо Они су угрозени од њега и његових блокада.Тако да хрватски народ као и остали из БиХ и региона одосе у цивилизацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цији је Неум???

30.01.2022 11:14

Јели Неум Републике Хрватске.?Ције су заставе на том скупу? Признаје Ли заиста он БиХ или је Додин сауцесник у свему па и у том. За Доду се зна он отворено лупета а Цовиц мудрује у себи и не призна БиХ . То се свугдје види.

ОДГОВОРИТЕ