Фарма „Топ фарм“ у стечају продаје се за 11,5 милиона КМ

Свињогојска фарма „Топ фарм“ Нова Топола у стечају понуђена је на продају за 11,5 милиона марака, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Република Српска 28.01.2022 | 14:08
Фарма „Топ фарм“ у стечају продаје се за 11,5 милиона КМ

Осим самих објеката фарме у ову цијену улази и околно земљиште укупне корисне површине око 247.343 метра квадратна.

„У дијелу фарме који се налази уз приступни пут и магистрални пут Бања Лука – Градишка, земљиште је уређено у парк у којем се налази и управна зграда фарме. Иза управне зграде су лоцирани објекти за тов и помоћни објекти“ истакнуто је у огласу.

Када су у питању објекти, фарма посједује 21 објекат за тов, а осим тога посједује и једанаест помоћних објеката, као и управу зграду, што чини укупно 33 објекта.

„Објекти имају заједнички приступни пут и налазе се у веома добром стању“, наведено је у овој понуди.

Како је појашњено, имовина се продаје „у пакету“, као једна цјелина, а почетна цијена износи 11,5 милиона марака и представља почетну и најнижу цијену испод које се имовина на првој лицитацији не може продати.

Лицитација ће бити одржана 2. марта ове године у просторијама Окружног привредног суда у Бањалуци.

Подсјетимо, како је ЦАПИТАЛ раније писао стечај у „Топ фарму“ из Нове Тополе отворен је у мају ове године након што је утврђено да је предузеће неликвидно, да су му рачуни блокирани више од 800 дана, да се пословање одвија путем благајне и да менаџмент друштва постоји само формално.

Наташа Косић, која је именована за стечајну управницу ове фарме је тада у извјештају навела да су рачуни предузећа „Топ фарм“ у константној блокади од 2018. године, да су потраживања нереално приказана јер се пословање углавном одвијало у готовини, да је друштво неликвидно, а основно стадо животиња значајно смањено.

Приједлог за стечај „Топ фарма“ поднијеле су холандске фирме „Де Хеус Анимал Нутритион“ и „Пламогро Инвест“, а одлуку о покретњу стечаја суд је донион након извјештаја предстечајне управнице управнице која је навела да су испуњени сви услови за стечај.

Како је ЦАПИТАЛ такође објавио, потраживања повјерилаца ове свињогојске фарме износе око 15 милиона марака.

(Цапитал)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Рамбо

28.01.2022 13:16

Ко је доведе у такву ситуацију?Опет кредити без покрица,прање пара и слицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРУКА И БРУКА

28.01.2022 15:09

ПА ТА НАСА ВЛАДА ГАЊА НАТО ТЕНКОВЕ УМЈЕСТО ДА ОРГАНИЗУЈЕ ЉУДЕ ДА ПРОИЗВЕДУ МИЛИОН СВИЊА И ПРОДАЈУ У КИНИ. ТОЛИКО СЕ У КИНИ ПОЈЕДЕ ЗА САТ ВРЕМЕНА. ТЕ ИМАМО ДОБРЕ ОДНОСЕ, ТЕ ЛУПЕТАЈ ОВО ТЕ ОНО. МАЈКО БОЗИЈА ДАЈТЕ РАДИТЕ НЕСТО НОРМАЛНО.

Name

Милан

28.01.2022 17:31

Из ове стечајне масе наплаћује се и Република Српска. Пошто су душебрижници спремни да све коментаришу, требају рећи јели им криво што се наплаћује и Република Српска, јер ако им је криво онда немогу показивати лажно душебрижниство, а ако им је драго што се Република Српска наплаћује онда немогу тобоже плакати због отварања стечаја. Боље речено требају бити искрени и рећи када лажу, или када плачу за Републиком Српском или када плачу због стечаја.

Name

Борац112

28.01.2022 13:34

Ове јос нису похапсили, јос тросе опљацкано!? Па птице на грани знају које покрао. Само бјезати из ове сугаве дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.01.2022 15:25

На све стране цујем прање пара. Дај ми објасни како се овдје перу паре. Конкретно ста је ко урадио. Хвала

Name

СССР МцДоналд

28.01.2022 13:34

А није ваљала зетва ... Сала хадје ... Домацинства, задруге ... Бизниси су ресавали неке ствари, ипак ја не знам, фармери у Америци су углавном као код нас номади (јос ако је трговац) Данас има фарму сутра нема, каубоји су на то навикли, уствари каубоји и фармери су разлицити ... СССР и Југославија, задруге, то ваљда је у историји (посто се сада Југославија гура у историју, донекле и оправдано, временски, тако тако, али ево и од После рата имамо нека разлицита времена, ваљда је висепартијски систем и схвацања, али и старе навике утицале томе) Дигитални СССР систем ООУР-а СОУР-а није лоса ствар, али не обавезујуци, него постојеци и са могуцностима примјене и кристализације ... Хоцу несто да радим сам, онај комсија хоце другације ... Сваки ради за себе ... Ако ми додије могу се придрузити ... Временом се могу и осамосталити ... Ето ... А могу радити и као фармер и бизнисмен, ако при том јел знам ста хоцу и то иде од руке ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

28.01.2022 14:32

Али су уништили и покрали јадну фарму.Кад ће сипа и тужилаштво да испита и казни одговорне за криминал.

Name

Татар

28.01.2022 16:07

Они изгледа отварали фирме да би подизали кредите а после је птогласи као неликвидну и под стецај на бубањ.Па коликогод да се узме.270 дунума земље плус објекти.Па људи да је у Малагаској републици било би барем дупло скупље.Коме ли се стели?

Name

Србо

28.01.2022 14:10

Ове патриоте и браниоци РС све уништише, шта на ово кажу Мазалица и Жунић и Иги, бар једном се јави преко билборда и реци кои се то тајкун накачио на буџет БЛ, јави се Иги а и Душанка Мајкић и она пуно помаже у чување РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја јадницак

28.01.2022 14:22

Ја мислим да је опет политицко Сарајево вјероватно наке испод цијене продава по Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

28.01.2022 15:21

Кад ће у стечај фарма у центру БЛ коју зову административни центар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дијагноза

28.01.2022 18:15

То је посебна фарма за телад, говеда, магарце и међеде. Они су мало компликованији за стечаја ????????

Name

Свијет све мање

28.01.2022 16:20

...једе крметину, није здрава ма колико год је узгајали на здрав начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највисе се једе у Америци

28.01.2022 19:23

Све мозес, сланину им не дирај. Цак производе и сок од сланене, сланину у сосу од цоколаде, ста све не....У Тексаду казу не воле да се друзе са онима који не једу сланину. Тацно је да упеаво из Киине потице од давних дана нацин прављења сланине.

Name

Просперитет

28.01.2022 16:30

Ста це нама фарма свиња кад миљорад нема коме продати они само здеру телетину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

28.01.2022 17:36

ЗА НЕУПУЦЕНЕ ЗИВИМ 500 МЕТАРА ОД ФАРМЕ НА ФАРМИ ПОСТОЈЕ САМО ЗИДОВИ УНУТРАСЊОСТ ЈЕ ЈОС ЛЕТОС ПРОДАНА У СТАРО ЗЕЉЕЗО ,ТАКО И ДЕЛОВИ СТАЈА САД СЛЕДИ ЦЕРУПАЊЕ КАО И ФАРМЛАНД КОЈИ ЈЕ 500 М ОД ТОПФАРМ СВЕ БИВСИ ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ ,,ФАРМУ ЈЕ НА СИЛУ РЕЗИМ УНИСТИО ТЈ РЕЗИМСКИ ЉУДИ КОЈИ СУ НАДУВАНИМ ФАКТУРАМА ИСПОРУЦИВАЛИ РОБУ МОЛИО БИ ДА БНТВ ОДЕ СА РЕПОРТЕРОМ И ДРОНОМ И СНИМЕ СТА СЕ ДЕСАВА САМО МЕ ИНТЕРЕСУЈЕ СТА ЈОС ОД ФИРМИ ИЗ ЕКСYУ НИЈЕ УНИСТЕНО НА ПОДРУЦЈУ СЕЛЕНДРЕ БОС.ГРАДИСКА (САД ГРАДА)???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиши пропало....

29.01.2022 14:49

СВАКА ВЕЛИКА ФАРМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ЈЕ НАПРАВЉЕНА ПОЛИТИКОМ И ЛОПОВЛУКОМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРМЦИ ЦУ КРИВИ

31.01.2022 09:05

За ову пропаст сигурно није криво "политичко Сарајево". Они не једу свиње! "Политичка Бања Лука" сигурно јесте...

ОДГОВОРИТЕ