Звицер жели да се освети Вучићу, има политичког шефа

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да организована криминална група жели да се освети председнику Александру Вучићу, пошто је Србија успела да разбије велике нарко картеле.

Србија 28.01.2022 | 10:40
Звицер жели да се освети Вучићу, има политичког шефа

Говорећи о информацијама у вези са планом за атентат на Александра Вучића, Вулин је за РТС рекао да организована криминална група жели да се освети Вучићу, јер смо успели да разбијемо велике нарко картеле.

"Звицер не ради сам, он има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу", навео је Вулин.

Каже да није ништа ново да је Звицер био шеф Беливуку и Миљковићу и да се чини све да се дође и до њега.

Министар унутрашњих послова је рекао да током саме истраге сваки криминалац покушава да поправи свој положај, али да то није питање за полицију, која је свој посао завршила и снабдела тужилаштво свим потребним доказима о деловању Беливукове групе.

"Оно што је најважније, зликовци више нису на улицама. Нико нам не убија децу", рекао је Вулин.

Напоменуо је да постоје врло основане претпоставке где се налази Радоје Звицер.

"Имамо врло основане претпоставке где се налази он, где се налазе његови најближи сарадници, али чињеница да је на потерници и у бекству, не говори да је он немоћан и да не може да начини много зла, као што је чинио", рекао је Вулин.

Министар полиције је напоменуо да су у питању људи који располажу несхватљивим количинама новца и да за њих стотине милиона евра ништа не значе и да то могу да надокнаде из једног транспорта кокаина, као и да су "спремни да тај новац употребе за смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне".

"Председник Александар Вучић је тај. Он је човек који је повео борбу против мафије, који је подржао српску полицију у томе, подржао Безбедносно-информативну агенцију, омогућио да урадимо то што смо урадили и да разбијемо један од најорганизованијих и најсуровијих нарко кланова уопште у Европи, не само у Србији", казао је Вулин.

Министар је навео да Звицер има свог политичког шефа, који, каже, није у Србији, већ је "део структура власти неких нама блиских држава" и да је он "човек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Радоје Звицер".

На питање о коме се ради, Вулин је рекао да не би било коректно да излази са именима пре него што се подигне оптужница.

"Више је него јасно да људи као што је Звицер нису ни настали ни постали без активног учешћа политике и без улоге у спровођењу одговарајуће политике. Александар Вучић је човек који је стуб, синоним политичке стабилности Србије, а самим тим и Балкана. Његовом елиминацијом, ви имате хаос, сукобе на Балкану, а то Србији не одговара", истакао је Вулин.

Говорећи о истрази убиства адвоката Мише Огњановића и наводима појединих медија о умешаности Дијане Хркаловић, Вулин је рекао да се истрага интензивно води и да се све информације врло пажљиво испитују, те да ниједна информација неће остати без објашњења.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пешо

28.01.2022 09:50

Неби ме зачудило да је споменуо и Ђиласа као налогодавца Звицеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

28.01.2022 12:08

Ја би прије рекао да је мислио на Ђукановића или Додика!?

Name

Милош

28.01.2022 12:09

Изгледа да сви путеви воде преко Дрине?

Name

Љубиша

28.01.2022 12:11

Можда је зато и отказан све српски сабор и заједничка сједница Влада заказана за 27.јануар. Требала је бити јуче, али је отказана....веле да да је из техничких разлога!? ???

Name

Да ниси ти,

28.01.2022 10:22

...Вулине, умијешан? Особи твог изгледа и психичког стања , не би требао да ико жив вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

28.01.2022 14:31

Ови су спремно на све видицес кад казу да је Додик,овај је вец помињао Ецима и Елеза ниста није искљуцено ,Вуциц је западни играц то би Додика помело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

28.01.2022 16:26

Једно је сигурно Додик је идејни водја из два разлога .Вуциц га не подрзава у његовим сулудим идејама цак га и спутава и поцео је одлуцујуцу борбу са наркокартелом

Name

Душан

28.01.2022 20:19

Колико сте јаки,не смијете објавити имена. Што би народ рекао Прпа ?????

ОДГОВОРИТЕ