Данас облачно вријеме са слабим падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са слабим падавинама и максималном температуром од два до седам, на југу до 10 степени Целзијусових.

Република Српска 28.01.2022 | 07:44
Данас облачно вријеме са слабим падавинама

Јутро је умјерено облачно и суво са слабим до умјереним мразом, на планинама и јаким. У котлинама има услова за маглу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне ће се наоблачење са сјеверозапада ширити према централном и планинском појасу на југу.

Током дана, уз облачно вријеме, биће услова за слабе падавине - кишу у нижим и снијег у вишим предјелима централног појаса.

Касније послије подне и увече поново ће кратко падати киша у сјеверном појасу, а на планинама на западу и истоку слаб снијег. У осталим предјелима биће суво.

Према ноћи на суботу очекује се слаб снијег од централних предјела на исток, а у свим осталим крајевима биће суво уз раслојавање облачности.

На југу цијели дан сунчано или са сунчаним интервалима.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус 15, Бугојно минус осам, Хан Пијесак, Дрвар и Зеница минус седам, Приједор, Гацко, Фоча и Сански Мост минус шест, Сребреница, Нови Град и Сарајево минус пет, Бањалука, Добој, Чемерно, Бјелашница и Тузла минус четири, Невесиње и Ливно минус три, Бијељина и Зворник минус два, Мостар један, Градачац два, Требиње три, те Неум шест степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар