Враћа се нормалан живот: Укинуте маске и пропуснице

Маске за лице и ковид пропуснице више нису законска обавеза у Енглеској, након што су укинута многа правила против короне, што је данас ступило на снагу.

Свијет 27.01.2022 | 13:31
Враћа се нормалан живот: Укинуте маске и пропуснице

За такав развој ситуације су, према речима британског министра здравља Сајида Џавида, заслужне успешна кампања вакцинације и боље разумевање процеса лечења ковида, преноси ББЦ.

Званични портпарол премијера је изјавио да ће ношење маске сада бити “ствар личне процене".

Ипак, неке продавнице поручују да ће наставити тражити од људи да их носе, а железнички оператери су такође саопштили да од путника очекују да носе маске.

Сви, међутим, поручују да ће охрабривати грађане на ношење маски, али да их неће приморавати да се повинују томе.

Градоначелник Лондона Садик Кан је изјавио да ће маске остати обавезне у услугама лондонског јавног превоза, позивајући људе да “учине праву ствар".

Укинуте су и неке друге мере које су раније предузете да би се ухватило у коштац са ширењем омикрон соја, укључујући упутства за рад од куће и савети о ношењу маски у учионицама средњих школа.

Британска влада је од данас уклонила и смернице о употреби маски за лице у заједничким просторијама образовних установа.

Чини се да последњих дана број ковид случајева у Уједињеном Краљевству стагнира, а најновији подаци говоре да су у последња 24 сата регистрована 102.292 случаја, што је и даље велики број инфекција.

Још око 346 људи умрло је у Великој Британији у року од 28 дана од позитивног теста.

(Тањуг Фото:Агенције)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борац РС Лакташи

27.01.2022 12:41

Да,ускоро ће изаћи на дјело истина о корони.Ко се спасио чудног боцкања,спасио се.Све је само обмана и превара.И тако до нове пошасти која ће нам убрзо доћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

27.01.2022 14:20

Багро бјеломантијашка, карма је чудо, нико вас нетреба клети , довољно сте се сами проклели,

Name

Xx

27.01.2022 14:21

Слазем се

Name

МЕНАГЕР

27.01.2022 12:59

У догледно вријеме це казњавати оне сто носе маске јер се по закону не смију носити никакве маске или неки модни детаљи који заклањају изглед лица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миxи?

27.01.2022 13:42

Свака земља треба да укине овај циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

27.01.2022 13:58

Још ће нас почет наговарат да не носимо маске, а народ ће намјерно почет да их масовно носи...Свеопштем лудилу никад краја...

ОДГОВОРИТЕ