Данас би напунио 41 годину: Тоше је желео да буде доктор а већ са 15 година постао звезда!

Не желим да ми скидате капу, само желим да се поносите мноме, речи су Тоше Проеског које и данас живе у његовим верним обожаватељима. Тоше је погинуо је у саобраћајној несрећи 16. октобра 2007. године недалеко од Нове Градишке, а данас би прославио 41. рођендан.

Магазин 25.01.2022 | 18:27
Данас би напунио 41 годину: Тоше је желео да буде доктор а већ са 15 година постао звезда!

Студирао је певање и био један од најбољих студената, а музичка каријера кренула му је стреловитим успоном кад је имао тек 15 година. Иако је тад још био само македонска звезда, убрзо се његова публика бројила у милионима, у свим државама бивше Југославије.

 
Toše Proeski
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Тоше је од оца Николе наследио љубав према уметности. Отац је по занимању био клесар и следио је свог сина од почетка његове каријере. Његову славу доживљавао је као нешто најлепше што му се догодило у животу. Никада није тврдио да ће Тоше достићи врх, једноставно је говорио 'ово је Божје дете'.

- Као дете желео је да буде доктор, али касније је музика ушла у његов живот - рекао је својевремено отац.

У свом последњем интервјуу за македонску телевизију, Тоше је отворио душу. Објаснио је да највише концерата и наступа има у Хрватској. На сваком концерту, признао је, имао је свој мали ритуал. Тада би јавно поздравио маму, тату и пријатеље.

- Желео бих да се мало тргнем од свега, али не могу. Машинерија ме је ставила, како то кажу, у 'бубањ' и готово. Нема повратка. Тражим повратак од свакодневних интервјуа, од шминкања, од скидања шминке, паковања. Свега ми је 'до овде' Смета ми све. Желим, а не могу отићи на вечеру или продавницу - открио је тада.

За многе је већ тада изгледао исцрпљено, а неки су отишли и корак даље те писали како је певач тог дана и наслутио трагедију.

Toše Proeski
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

(курир.рс/24сата.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар