Новинари открили Џонсона: Забава у вријеме локдауна

Британски премијер Борис Џонсон отганизовао је забаву за свој рођендан током првог локдауна уведеног због ковида 19 у јуну 2020. године.

Свијет 25.01.2022 | 09:19
Новинари открили Џонсона: Забава у вријеме локдауна

Тада су била забрањена сва друштвена окупљања у затвореном простору, известила је ТВ мрежа ИТВ њуз

Овим новим открићем се појачава притисак на премијера Велиике Британије због низа окупљања у његовој резиденцији у Даунинг стриту број 10, којима су, како се чини, прекршене епидемиолошке мере које је наметнула Влада на чијем је челу, преноси Ројтерс.

Његов кабинет је оспорио да је била организована забава и у изјави за ИТВ Њуз навео да се група запослених која је тога дана била на послу у резиденцији премијера окупила накратко у кабинету, после састанка како би честитала родјендан премијеру, "који се задржао мање од 10 минута".

ИТВ извештава да је наводно премијерова супруга Кери Џонсон помогла у организацији забаве 19. јуна поподне, на којој је било присутно 30 људи. Верује се да је премијеру дарована торта док је његова супруга подстакла особље да отпева рођенданску песму Џонсону.

Џонсон је раније давао разна објашњења о нелегалним забавама у својој резиденцији. Прво је рекао да ниједно правило није прекршено, а затим се извињавао Британцима.

Опозициони лидер Кир Стармер рекао је о родјенданском скупу да је то још један доказ да "Британци имају премијера који верује да правила која је увео другима не важе за њега".

"Не можемо да дозволимо да наставимо са овом хаотичном владом без кормила. Премијер је сметња нацији и он мора да оде", рекао је Стармер.

(Тањуг  Фото:Тањуг/АП)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

25.01.2022 08:32

Код нас црвена секта то стално ради. Питајте клосарца,сераница и дјајица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

25.01.2022 09:02

Битно је да су Новаку напаковали понижење а њихова стока без образа културе и морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

25.01.2022 10:21

Британски хоштаплер,види му фаце и фризуре само...каква им држава такав им и премијер.

ОДГОВОРИТЕ