Снијег паралисао Истанбул, висина снијега и до 85 цм

Градоначелник Истанбула Екрем Имамоглу, извијестио је да је у неким дијеловима града вечерас измјерено чак 85 центиметара снијега, те да су многе цесте у граду затворене.

Свијет 25.01.2022 | 07:58
Снијег паралисао Истанбул, висина снијега и до 85 цм

Обилне сњежне падавине, које су метеоролози протеклих дана и најавили, погодиле су данас Истанбул, нарочито западне дијелове најмногољуднијег града у Турској. Аеродром Истанбул затворен је за летове због обилних сњежних падавина.

Градоначелник Имамоглу је пратио активности Центра за координацију катастрофама (АКОМ), а сњежне падавине које су погодиле Истанбул описао је као “катастрофалне”.

У неким дијеловима Истанбула висина сњежног прекривача приближила се једном метру.

“У неким дијеловима Арнавуткоyа, Басаксехира и Султангазија измјерена је висина снијега 80-85 центиметара. Јужно се спушта на 50-60 центиметара”, рекао је Имамоглу.

Наводећи да раде у координацији са Уредом гувернера и АФАД-а, Имамоглу је навео да је “много цеста које су затворене. Постоје цесте гдје је саобраћај отежан, али и цесте са потпуно обустављеним саобраћајем. Улажемо интензивне напоре сваке минуте да будемо уз наше грађане који су у врло тешкој ситуацији”.

(Агенције Фото: İслам Yакут/АА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Микаца?

25.01.2022 09:22

Глобално загријавање ?

ОДГОВОРИТЕ