Корупција цвјета у БиХ, немогућ је напредак

Потпредсједница Партије демократског прогреса, Јелена Тривић, састала се данас у Бањалуци са амбасадорком Аустрије у БиХ, Њ.Е. Улрике Хартман. 

Босна и Херцеговина 24.01.2022 | 20:18
Корупција цвјета у БиХ, немогућ је напредак

Тривићева је Хартмановој пренијела став да су Републици Српској и БиХ потребне јаке институције, не појединци. 

- Само јаке институције могу обезбиједити владавину права, економски напредак и оно што тренутно то све највише кочи – искоријенити корупцију. Док корупција цвјета, немогуће је очекивати било какав напредак, зато основни циљ и задатак свакога ко се бави политиком, а мисли добро свом народу и земљи, јесте да се политичким средствима бори против те пошасти, а с друге стране омогући независан рад правосудних институција, рекла је Тривићева. 

Тривићева је истакла да тренутне владајуће структуре у БиХ не могу савладати ове изазове, јер су сами генератори истих: 

- Ретроградне политичке структуре и у ФБиХ и у Републици Српској су висококорумпиране, а политички преживљавају на основу лажног патриотизма, галаме, свађе и дизања тензија. Одлука коју је донио Валентин Инцко била им је поклон, јер су на тај начин створили климу хаоса у којој они најбоље пливају и у којој се договарају.

Потребно је превазићи кризу изазвану спорном одлуком, али за то треба постојати спремност и владајућих фактора из ФБиХ, да се изнађе рјешење које је прихватљиво и за Републику Српску. Колико год њима одговарала тренутна политичка клима, владајућа БХ коалиција СНСД-СДА-ХДЗ, мора почети да разговара о рјешавању овог питања, јер одговорност за то лежи првенствено на власти, рекла је Тривићева.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Боро

24.01.2022 19:25

Види насе љепотице

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ слијепцу

24.01.2022 20:01

Поред оваквог текста гдје је објасњена сустина лосег стања у дрзави ти се бавис изгледом зена које имају породице и дјецу. Мозда нам је зато и стање у дрзави јер вецина људи ниста друго не зна осим погледати слику и ето као несто реци у вези изгледа.

Name

Драган.Г

24.01.2022 21:57

По мени овдје само изоловати власти Додика.Цовица Бакира и остала багру и народ је презадовољан..

Name

Сипово

24.01.2022 20:49

Презадовољан сам, радим на пилани за 1100 КМ и мало хране са села мозе се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је ОК

24.01.2022 23:12

Само нам треба још 100.000 таквих са двоје, троје дјеце...

Name

Татар

25.01.2022 09:21

Господо маните се мудровања и испразних прица дај урадите несто конкретно.Помозите оном цовеку из Новог Града а немојте се сваки дан сами сликати по неким цасописима и упразно махати рукама

Name

Гтдрмр

25.01.2022 18:52

Бозе умисљене љепитици заљубила се сама у себе И своје глупости, Кода јуце досла са марса.

ОДГОВОРИТЕ