Пилот прекинуо лет јер му се завршила смена!?

Пилот Пакистан Интернатионал Аирлинес-а је одбио да заврши путовање јер је његова смена завршила након што је авион морао да принудно слети.

Занимљивости 24.01.2022 | 15:27
Пилот прекинуо лет јер му се завршила смена!?

Авион Пакистанског националног авио-превозника, требало је да у недељу са летом ПК-9754 за Ријад у Саудијској Арабији одлети за Исламабад, главни град Пакистана.

Пилот ПИА је, међутим, морао да принудно слети убрзо након полетања на аеродром Даммам у Саудијској Арабији због лоших временских услова.

Пилот је тада одбио да лети, рекавши да су му сати смене завршили, наводи Тхе Еxпресс Трибуне.

Изненадни преокрет довео је до кратког хаоса након што су узнемирени путници одбили да изађу из авиона и почели да протестују.

Власти на аеродрому Даммам морале су да позову особље обезбеђења да ставе ситуацију под контролу. На аеродрому је организован хотелски аранжман за путнике преноси Индепендент

“Пилот треба да се одмара јер је то неопходно за безбедност лета. Сви путници ц́е стиц́и до 23 сата на аеродрому у Исламабаду, док се не договоримо биће у хотелима“, рекао је портпарол ПИА.

Инцидент се догодио два месеца након што је национални превозник проширио своје летове.

ПИА је саопштила да ц́е обављати 35 летова за Саудијску Арабију сваке недеље након што је Јужна Арабија укинула ограничења путовања на летове из Пакистана и других земаља због пандемије Ковида.

Прошлог месеца, група путника била је заробљена на лету Бритисх Аирwаyс-а више од пет сати након што је њихов пилот био позитиван на Ковид. Али испоставило се да је то био лажно позитиван.

<бр /><а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">( Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар