Онлајн настава у једном граду и двије општине

- Друго полугодиште у школама у Републици Српској почеће како је и планирано у понедјељак, 24. јануара, осим у Требињу, Љубињу и на Сокоцу, гдје ће се наредне седмице одржавати онлајн настава, рекла је министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Република Српска 22.01.2022 | 10:55
Онлајн настава у једном граду и двије општине

Она је за РТРС навела да ће, уколико буде захтјева од штабова на локалном нивоу да наставу треба обуставити на одређено вријеме, односно да се она изводи на даљину, то бити и учињено.

"Препустили смо то локалним заједницама, јер не можемо генерализовати да је у цијелој Српској иста ситуација", додала је Тривићева.

Она је подсјетила да ће се у организацији наставе поступати у складу са препорукама локалних заједница и њихових здравствених служби.

Тривићева је позвала ученике, наставно особље и све који су укључени у процес наставе у основним и средњим школама да се придржавају епидемиолошких мјера.

(Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ФордПрефект

22.01.2022 10:21

Да, у школама треба да се поштују мјере а широм Српске могу да се организују дочекивања Нове године, да се продужавају радови локала у новогодишњој ноћи и шта све још, и то ником ништа. У јеку пандемије К(л)ошарац и слични политички абортуси сједе, једу, пију, слушају Халида Бешлића и ником ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гдјо

22.01.2022 11:02

министрице, да ли планирате некакву једнократну надокнаду за наставнике, јер смо ми излозени корони висе од осталих, ако сте могли полицији да дате награду, локалним домовима здравља, који не раде ниста...засто сте нас изоставили....ја вец други пут лезим заразен короном...јер седмицно сам у контакту са бар 300 уценика... заститите нас некако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ббб

22.01.2022 11:43

Жалосно је како су просвјетни радници неписмени.

Name

Нонаме

22.01.2022 19:29

Како сте се сад заразили,и имали контакт са толико дјеце ...Па распуст је...??

Name

Просвјетар

22.01.2022 12:30

Дјеца не носе маске ни по ходницима сколе упркос упозорењима, а инспекција провјерава да ли наставно особље носи маску у уционици?! Ста цете кад се сви ми наставници заразимо? Нисте ни питали сколе за податке о тренутно позитивним и изолованим уценицима, с циме излазите у јавност?! Изиграли сте се сви за празнике, па сад сколе упозоравате на правила понасања које ВИ КРСИТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

22.01.2022 18:31

Ало професоре,смањи дозивљај.Ако се разболис немој радити пар дана док не оздравис и то је то.Ста је,јел прије ниси био прехладјен.Дај опусти се...