Најозбиљнија пријетња о атентату на Вучића до сада

Она је за ТВ Прва рекла и да је атентат припремала организована криминална група људи из околних земаља, али и из ЕУ, а да сумња да је Радоје Звицер на челу те групе и да има неко и изнад њега.

Србија 21.01.2022 | 23:47
Најозбиљнија пријетња о атентату на Вучића до сада

- Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је атентат на председника Александра Вучића планиран за прве две недеље фебруара и да је ово најозбиљнија претња коју су до сада видели.

Она је за ТВ Прва рекла и да је атентат припремала организована криминална група људи из околних земаља, али и из ЕУ, а да сумња да је Радоје Звицер на челу те групе и да има неко и изнад њега.

Бранбић је потврдила речи министра полиције Александра Вулина о томе да је српска полиција добила информација под ознаком "хитно" о постојању организоване криминалне групе која има за циљ атентат на председника Србије Александра Вучића.

Вулин је навео да је Радоје Звицер организатор и један од вођа кавачког клана одгворан за шверц и илегалну продају наркотика али и организацију и наручивање више убистава.

"Ову информацију смо добили у петак, 14. јануара, од Европола, преко једне државе чланице ЕУ. Сасвим јасно је да се припрема атентат на председника Вучића, чак је и планиран датум у фебруару за када је планиран атентат. Од тада, наше безбедносне службе раде на томе да нађу људе који су осмислили све то", истакла је премијерка и додала да не може да открије из које земље ЕУ је стигло упозорење.

Она је навела да ће бити људи који ће се ругати овоме, али да је реч о озбиљној претњи.

"Само да кажем, ми смо то добили написмено од Европола. Ово није прва претња. Успевали смо ове ствари да спречимо, а ово је најозбиљнија коју смо до сада видели", рекла је Брнабић и напоменула да не може да износи више детаља.

Она је истакла и да је појачана безбедност за председника Србије.

"Хвала свим партнерима који нам даноноћно помажу и на вези су са нашим безбедносним службама, рекла је она и приметила да криминал, не познаје границе.

"Ту су државе из региона, из других земаља... У информацији писало је име Радоје Звицер. Да ли је он на челу те криминалне организације, ја то не знам, то сумњам, мислим да постоји неко ко је изнад Звицера, а ко је то, то ће утврдити истрага. За мене је то секундарно, примарно је да то спречимо и да заштитимо живот председника", казала је премијерка.

Брнабић је рекла да је брине то што упркос овој претњи не очекује да ће се у понашању председника Вучића наредном периоду нешто променити.

"Нажалост, не верујем да ће се ишта променити. Он има планове, циљеве, он не жели да буде ''послушан'' у том смислу. Он је зацртао да то мора да уради, да негде мора да буде, без обзира на то шта говоре безбедносне службе. Он ће отворити аутопут, без обзира на то што је опасност по његов живот. Не говорим мелодраматично, то је истина. Ја као председница владе, имам највећи страх и зебњу око тога, али и као његов пријатељ и неко ко га изузетно воли, поштује, цени", рекла је Брнабић.

Знам, истакла је, да ако се нешто деси Александру Вучићу, Србија не може да настави овако. Многи би тако нешто искористили за разне додатне ствари, "али о томе нећу да причам, јер ми то морамо да спречимо".

Она је, такође, додала да је Вучцић на себе навукао бес Звицера и његовог шефа тиме што је објавио рат мафији.

"Тада су Звицер и његов шеф, и криминална група, са неверицом дочекали то. Не верујем да су мислили да ће то да се деси. То је Вучић изгурао, са нашим безбедносним службама и ми смо растурили ту криминалну групу у Србији, помрсили смо им планове и у другим земљама региона и читав њихов ''бизнис''.

Вучић је својевремено рекао да они не могу да буду јачи од државе, али је био свестан да је ставио главу у торбу. Данас смо дошли до тога да нас стране обавештајне службе упозоравају да долазе људи који имају циљ да убију Александра Вучића", поручила је Брнабић.

Она је рекла да је о томе причала са председником.

"Не знам како то да кажем. Сигурна сам да је забринут, да му није лако, али тешке су то ствари да се о томе прича. Рекао је , чак и то да се деси, ја сам своје планове и циљеве остварио. Изградили смо путеве, болнице, школе. Једном мора да се умре, али има још много ствари да се уради, али нећу више о томе да причам", пренела је Брнабић.

Она је рекла и да може да поручи грађанима да ће држава учинити свој посао.

"Није то сад та држава када је 2003. убијен председник владе. Сада имамо оруђе да се са овим бори, сада смо много јачи, све што имамо на располагању, као и пријатељство и партнерство са многим државама... па многи цене рад Александра Вучића, верујем да ће бити све океј. Сачуваћемо председника, биће све океј", поручила је Брнабић.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Жмире

22.01.2022 07:09

Сад су стварно кључне наредне двије седмице. Али стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.01.2022 08:09

Па ако имате цињенице ХАПСИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

22.01.2022 08:55

Многима у окрузењу и на западу неодговара сто Србија иде напријед .Поготову нато алијанси која зели све да окупира . Мислим да господин Вуциц добро зна у каквом свијету зивимо и да це људи око њега знати како да га застите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид ок

22.01.2022 10:53

Одлицан коментар

Name

Дзомба

23.01.2022 10:55

Хаха,,ајде не лупај.Вучић води Србију у Нато и ЕУ,али некоме не одговара да Србија удје у Нато.

Name

Тузно али истинито

22.01.2022 11:45

Ана је рекла да неке земље запада финансирају протесте у Србији сто директно говори коби могао бити у позадини. Запад је све изгубио оно у ста се некада клео. Данас су они главни који растурају и убијају по свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи се боре

22.01.2022 22:53

...да смање утицај Русије на тај дио свијета! Шта хоћете? Да Руси дођу и све заузму као у Мађарској 1956. или у ЧССР 1968.!?