Сцена са краја филма "Тома" у стварности се није догодила али ово заиста јесте!

Филм “Тома” који се бави ликом и делом великог југословенског певача Томе Здравковића и даље изазива велику пажњу јавности, а у фокус интересовања вратио је и још једног великог уметника са ових простора - Кемала Монтена.

Забава 21.01.2022 | 21:37
Сцена са краја филма "Тома" у стварности се није догодила али ово заиста јесте!

На самом крају филма, Тома на концерту у Сарајеву, у време када се Југославија већ увелико распада, са Кемалом Монтеном и Даворином Поповићем изводи песму Јадранке Стојаковић “Што те нема”. Реч је о једној од најемотивнијих сцена филма јер симболизује, баш као што филмски Тома и каже: “Оне којих више нема и онога чега више неће бити”.

Иако је Тома Здравкоић заиста био велики пријатељ и са Кемалом и са Даворином и јесте један од последњих концерата одржао у сарајевској Зетри, ово је фиктивна сцена. Идеју за песму, као и за Томину реплику, испричао је недавно Драган Бјелогрлић, дала је његова ћерка јер је то “најтужнија песма која постоји”.

Али, шта се ЈЕСТЕ ДОГОДИЛО?

Тома и Кемал били су велики пријатељи.

- Његова песма крене из пете, па пролази кроз стомак, кроз срце и душу, и на крају излази кроз глас и емоцију - људи то осете. Нисмо се дружили као певачи, из интереса, већ као пријатељи. Са њим ми је било лепо и кад певам и кад пијем, кад плачемо и кад се смејемо - говорио је Монтено додајући да је Здравковић “саткан од емоције”.

Кемал је за Тому написао једну од његових највећих хитова “Песме моје”, а заједно су на телевизији Сарајево снимили и емисију “Два славуја” у којој су обојица певали све песме с тим што је Тома почињао Кемалове песме, а Кемал Томине.

Погледајте како је то изгледало:

<стронг><ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/0у2аМрхПр2с" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<стронг><ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/WqхвУд3еФец" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<стронг>(Историсјки забавник)

Коментари / 0

Оставите коментар