20 година енергије која покреће!

Оил  д.о.о. Тешањ је 17.јануара у кругу најближих сарадника и партнера обиљежила јубиларних 20 година постојања. Компанија која је захваљујући јасној и реализираној пословној визији препознатљива као највећи приватни дистрибутер нафте и нафтних деривата у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 21.01.2022 | 18:35
20 година енергије која покреће!

Хифа – Оил  је основана 2002. године у Тешњу, малом босанскохерцеговачком граду у којем је развијен побједнички дух и менталитет.
Кроз вишедеценијско пословање компанија се суочавала са многобројним изазовима тежећи ка проналажењу најбољих и најбржих рјешења у датом моменту. 

Управо ти изазови су ојачали компанију да постане оно што данас на тржишту важи: лидер у дистрибуцији нафте и нафтних деривата у Босни и Херцеговини и регији.
Током 20 година искуства и континуираног раста изграђено је партнерство и повјерење са преко 2500 партнера у нафтној и другим браншама.

Од мале породичне компаније, али са јасном визијом, постигнуто је много тога:

- Излазак компаније на 10 европских тржишта и учешће у дистрибуцији и успостави сарадње са партнерима на највећим инфраструктурним пројектима у региону;

- Хифа – Оил  је за 20 година постојања кроз инвестиционе циклусе пласирала преко 100.000 милиона КМ;

- Преко 35 милиона литара складишних капацитета за авио горива, мазуте, као и стандардна горива чиме се даје допринос енергетској стабилности унутар државе(ТЕ Зеница, ТЕ Приједор, ТЕ Вогошћа, ТЕ аеродром Сарајево);

- Преко 250 возних јединица ;

- Снабдјевање НАТО снага БиХ као стратешког партнера;

- Снабдјевање ЕУФОР-а;

- Указано повјерење од свјетских авио компанија, а уједно и наших партнера -Луфтханса, Туркисх Аирлинес, Флy Дубаи, Wизз Аир;

- Преко 800 упослених унутар Групације Хифа – Оил;

- Формирање Хифа Оил Холдинг у чијем су саставу: Хифа - Оил, Еуро - Метали, Еуро - Роал, Еуро - Стил, Хифа - Оил ЦГ, Битрол Словенија, Лб Профиле ГМБХ, Лб Профиле БиХ, Боwидо НЛ, Боwидо Добој Југ, Хит Десигн, Еуро Флy, Солутион Хуб, Еуро - Роал ХР, Еуро - Метали и Еуро - Роал ЦГ;

- Развијање малопродаје у Босни и Херцеговини и Црној Гори;

- Увођење бренда премиум горива ИСОМАX развијеног у сарадњи са четвртим највећим произвођачем у свијету, француском нафтном компанијом ТОТАЛ;

- Организовање Хифа – Оил Леадерсхип Сцхоол као дугорочног пројекта у сарадњи са високообразовним институцијама у БиХ и континуиран процес запошљавања високообразовног и младог кадра;

Снага компаније и сада већ друге највеће Групације у Босни и Херцеговини се више не одражава кроз број возних јединица, те количину нафтних деривата који могу бити ускладиштени, броју бензинских пумпи и осталих позитивних пословних резултата. Снага Групације се одражава у њеном кадровском потенцијалу и изграђеном пословно-професионалном односу упосленика Хифа – Оил. 

Већ 20 година се гради пословна прича по државама региона, преносећи позитиван глас озбиљних послодаваца и пословних партнера.
Сходно томе, стечен је статус великих пореских обвезника који уредно плаћају све своје обавезе у и ван БиХ. Хифа – Оил са кћеркама компанијама само у БиХ је у прошлој години уплатила 93,6 милиона марака обавеза држави по разним основама.

Хифа – Оил помјера границе у свим елементима, па и у сегменту авио саобраћаја, гдје се кроз континуирану испоруку, сигурне и вишеструке изворе снабдјевања, значајне складишне, логистичке и људске ресурсе даје допринос туризму и привреди Босне и Херцеговине. 

И више него значајна је и улога пословних партнера који су вјерујући у рад компаније од самог почетка помогли остварењу циља према којем је Хифа – Оил тежила, а то је бити сигуран и поуздан партнер.  

Такођер, Хифа – Оил види и реализује своју улогу друштвено-одговорне компаније у многим хуманим причама. И ту није, нити може бити крај за оне који нас требају. Ако погледате изблиза, сваки примјећени успјех градио се годинама.

Уз прави тим сарадника вођених правим лидерима, гдје ће сви заједно не само радити посао, већ га и живјети, компаније су степеницу ближе својим сновима.

“Све је могуће када желите. Увијек има енергије коју не извучемо из себе.” (Изудин Ахметлић)

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво! Свака част!

22.01.2022 08:14

Бинго, исто тако. Свака вам част. Тако се представља БиХ!

ОДГОВОРИТЕ