Бечић: Биће ми част да будем смијењен због идеје

Председник скупштине Црне Горе Алекса Бечић поручио је да ће му бити част да буде смењен због идеје, "а та идеја је да буде народна, а не мафијашка воља".

Регион 21.01.2022 | 17:22
Бечић: Биће ми част да будем смијењен због идеје

Бечић је то написао данас на свом Твитер профилу.

Посланици опозиције предали у скупштинску процедуру предлог да се председник парламента Алекса Бечић разреши дужности, пренела је РТЦГ.

Из Демократске Црне Горе кажу да се не ради о било каквој иницијативи опозиције, већ о иницијативи ГП УРА и могуће других политичких "издајника из парламентарне већине и такозване Коалиције за 21. милион", јер, како кажу, без пакта са њима Бечића никада опозиција не би могла да смени.

Црногорска министарка одбране Оливера Ињац саопштила је да политички поступци потпредседника владе Дритана Абазовића и Грађанског покрета УРА представљају покушај прекрајања изборне воље грађана од 30. августа 2020. године, пренеле су "Вијести".

Она је казала да су на тадашњим парламентарним изборима корумпирани режим ДПС-а и његови сателити послати у политичку прошлост.

Ињац је оценила да концепт нове и како је казала, антиуставне, мањинске владе представља пречицу којом "неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим и његове главне перјанице", кроз поступно и постепено враћање на власт.

"Они који желе да стопирају реформске процесе у земљи, чине то са циљем да зауставе демонтажу хибридног режима и очувају њихове, претходно етаблиране и опробане, криминалне послове", саопштила је Ињац.

Једино фер и поштено решење су ванредни парламентарни избори, сматра министрака одбране Црне Горе.

"Грађанска свест се пробудила и више ниједан непоткупљиви и слободоумни грађанин Црне Горе неће дозволити нову политичку корупцију и прекрајање изборне воље грађана", закључује се у саопштењу Оливере Ињац.

(Тањуг  Фото:Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НК

21.01.2022 16:31

А што ћути опозиција у коалицији Мандић и Медо који су Дританови кумови. Нови избори и Кривокапић да странку формира и потућ све са Бечићем.

ОДГОВОРИТЕ