Влада суздржана: За сада ништа од докапитализације

Прликом гласања на Скупштини акционара “Хидролектрана на Требишњици” предстваник већинског капитала, Владе Републике Српске, био је суздржан чиме је заустављен план ХЕТ-а да се то предузеће докапитализује продајом акција путем Бањалучке берзе.

Република Српска 21.01.2022 | 15:51
Влада суздржана: За сада ништа од докапитализације

И док у ХЕТ-у кажу су ту одлуку Владе схватили да би јасније дафинисали правила и спријечили да мали акционари буду оштећени, у опозицији сматрају да су остварили побједу и спријечили велеиздају Републике Српске.

Подсјетимо, Скупштини акционара ХЕТ-а дозвољено је присуство предстваника опозције Вукоте Говедарице (СДС) и Љубише Крунића (ПДП), док је Небојша Вукановић (Листа за правду И ред) заустављен на улуза јер наводно није имао валидну пуномоћ од малих акционара да их предстваља на Скупштини.

Руководство ХЕТ-а није навело на који нови начин планира извршити докапитализаију тог предузећа, али како тврде то ће бити у наредних десетак дана.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

!

21.01.2022 15:08

Браво Вулеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХИФА

21.01.2022 15:38

Зауставили јер знају да би Федерација дала нај бољу понуду ,боље дат браци Русима за ситну пару !

Name

‼️

21.01.2022 15:59

Браво Браво Вукане!!!!Ал ако се послије избора зак....с има да те прстимо ко ти судије

Name

Милан за ХИФА

21.01.2022 16:23

Такву шупљу причу можеш просипати само у својој механи. Прво, у првом кругу емисије акција могу учествовати само постојећи акционари, а то су Република Српска са 65% акција, фонд ПРЕФ Републике Српске са 10%, Фонд за реституцију Републике Српске са 5%, поједини инвестициони фондови и ситни акционари у различитим процентима. Критеријум за успјешност емисије акција је да се откупи најмање 60% емисије акција. Република Српска ће у првом кругу откупити 65% емитованих акција, тако да ће емисија бити оглашена успјешном и неће се уопште ићи у други круг емисије акција. Значи ни теоретска шанса не постоји да се у првом кругу емисије појави Електропривреда Федерације БиХ. Друго, Електропривреду Федерације нема шта пашче ујести јер су до прије неколико седмица имали штрајкове и још су на граници отварања стечајног поступка. Све у све, немојте да вам буде мука због тога што ће Република Српска градити своју хидроелектрану у власништву Републике Српске јер је Република Српска унутар БиХ.

Name

Илија

21.01.2022 15:38

Ма наћи ће начина да то што су накастили и да ураде црвендаћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мадзар

21.01.2022 16:21

Ово иде Орбану видјецете све је договорено као поврат за обецану помоц Орбана РС

Name

ре

21.01.2022 16:25

То је требало ммного раније урадити ,а не обарати вриједност

Name

Акционар

22.01.2022 08:20

Пусти будалу.Изгледа да ће их тужити због узнемиравања јавности.Био сам на скупштини испред малих акционара и схватио да ови бунтовници немају елементарно знање о акционарском друштву а то им је и образложила госпођа која је представљала Чајевец.Крунић је био припит и питао је нека чудна питања око непостојећих кредита и неких разлика у милионима од емисије које не постоје тј. није добро израчунао.На крају са ходника сам чуо да ће се докапитализација завршити чим мало још прегледају ствари око малих акционара и што би рекао један од акционара из Сплита:"Ово је национализација".Заиста држава учвршћује своју позицију али не узима ником ништа јер купује своје акције по прописаним правилима.

Name

ре

22.01.2022 13:27

Па нису приоритетне ,дивиденде нема де би је реинвестирали!!!Ма бице ту јос неколико маневара акцијама да би се књиге затвориле.Матенатика

Name

yоки

21.01.2022 17:09

Свака цаст опозицији али они то неце успјети спријецити. Вепроња је велика битанга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

21.01.2022 22:22

ГЛАСА ЗА ВУКАНА. МЈЕМУ ТРЕБА 10 ПОСЛАНИКА У ПАРЛАМЕНТУ РЕПУБЛИКЕ И ОВО ЋЕ БИТИ ВЕЛИКА ШАНСА ЗА ОПСТАНАК. НАРАВНО ТУ СУ И СФС И ПДП КАО И ЈОШ НЕКОЛИКП НЕДОКАЗАНИХ ОПОЗИЦООНИХ СТРАНАКА...

ОДГОВОРИТЕ