Додик би могао и Вучића да удаљи од Републике Српске

Додиково истјеривање "мечке из рупе" , тј. враћање Запада на ове просторе могло би направити велике проблеме Србима, не само у Републици Српској, него и у Србији, на шта је одавно упозоравала опозиција у Републици Српској.

Република Српска 21.01.2022 | 15:30
Додик би могао и Вучића да удаљи од Републике Српске

Некадашњи судија Окружног суда у Бања Луци Милан Благојевић, близак СНСД-овој власти у Републици Српској у ауторском тексту, објављеном на појединим порталима, оштро је критиковао предсједника Србије Алексаандра Вучића, оптуживши га да "спроводи опасне политике Запада према Србима, Србији и Републици Српској".

Благојевић је отишао толико далеко да је посветио цијели текст Вучићу, оптужујући га да је постао конвертит у посљедњој деценији владавине у Србији, наводећи да ни један споразум и одлуке које су доносиле српске власти нису ишле у корист Србије.

Пискарање Благојевића у овдашњим режимским медијима, добро упућени виде, да је из њега преговорио Милорад Додик, коме се сада на мети нашао и Алекандар Вучић, који му је био важан ослонац и помагао на разне начине.

Оно што је овдашњој власти засметало, а што је Благојевић написао у свом тексту је однос Вучића са Кристианом Шмитом, високим представником у БиХ.

"Сада већ прошле, 2021. године, након што су и Русија и Кина званично одбиле да признају Кристијана Шмита за високог представника у БиХ, јер није именован од Савјета безбједности УН како прописује Анекс 10 Дејтонског мировног уговора, Александар Вучић је у Београду примио Шмита у званичну посјету, а служба предсједника Србије је након тога на свом званичном интернет порталу објавила да је Вучић разговарао са “високим представником у БиХ”. Био је то не само Вучићев шамар Русији и Кини, већ и његов нож у леђа Републици Српској и њеној борби против покушаја наметања Шмита као наводног високог представника", написао је Благојевић.

Он је отишао даље у оптужбама српског предсједника, наводећи да се тиме може објаснити Вучићев стваран однос према судбини Републике Српске.

Благојевић у свом тексту посвећеном српском предсједнику, није навео ни једну чињеницу која иде у прилог Вучићу, који је Републику Српску, као и њене општине спашавао од банкрота, дајући финансијска средства и реализацијом бројних пројеката скоро у свакој општини у Српској, али и у Федерацији, гдје живе Срби.

Благојевич је умјесто ријечи хвале, написао да Вучић "пушта" Републику Српску низводу. 

И позив предсједника Србије да се разговара, јер се тиме  може доћи до рјешења, Благојевић је оцијенио "сервилно испуњавање захтјева Запада, на штету Срба и Републике Српске".

"И зато је по нас погубна најновија, прозападно сервилна наводна молба Вучића свим политичким снагама у Републици Српској да учествују у раду заједничких институција у БиХ. Та “молба” ће нас, сасвим извјесно, још дубље укопати ..." написао је Благојевић.

Да је режим Милорада Додика проговио из уста Милана Благојевића нема сумње. Овоме треба додати и објаве, које је на друштвеним мрежама објавио и Додиков близак сарадник, Рајко Васић, који је такође тешке оптужбе изнио на рачун предсједника Србије.

Треба подсјетити да је Рајко Васић нападе на Вучића појачао након недавног састанака у Београду са Милорадом Додиком.

"Оборите Вучића... Оборите га због нас", само је нека од објава Васића на друштвеним мрежама против Вучића.

 

Све ово не би могло без Милорада Додика и његових трабаната који контролишу све у Српској, па би сада да уведу и да званични Београд игра по нотама које Додик свира. 

 

Додиково истјеривање "мечке из рупе" , тј. враћање Запада на ове просторе могло би направити велике проблеме Србима, не само у Републици Српској, него и у Србији, на шта је одавно упозоравала опозиција у Републици Српској.

Да ли ће Додик "жртвовати" и Србију да би опстао на власти и сачувао своју моћ, у циљу очувања сумњиво стеченог капитала или је у питању Додикова перфидна договорена игра са западом, што му није први пут, остаје да се види!?

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Б.Лука

21.01.2022 14:54

Надам се да ће Вучић схватити да су на власти у РС продане душе које ће све угрозити па и Србију да би се исчупали из свога смећа.На власти су највећи поглавникови поданици,и жалосно је да се послије све помоћи које је Србија пружила Републици Српској поједини кретени овако понашају.Вучићу пусти воду нек однесе ово смеће више

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

21.01.2022 17:10

Причао сам прошло љето са амбасадором Србије у једној од еуропских држава и рекао сам му да ће ускоро у уреду имати фотографију Милорада умјесто АВ, живи били па видјели уништито је тзв бољи ентитет на реду је Србија по наредби из Загреба!!

Name

станко

21.01.2022 14:55

Не треба се свадјати са Србијом и Вуцицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

21.01.2022 16:39

Додик никад није ништа радио у корист РС, Србије и српског народа. Хрватски шпиун је увијек радио за Хрватску, њихове интересе, своје и интересе своје породице. Својим биједним помагачима је дијелио бенефите, купујући подфшку. За запад је радио и ради у континуитету. Колико је предсједника промјенио и којем није забио нож у леђа? Не би било изненађење да се, на основу држављанства, кандидује, једног дана, за предсједника Србије. Несхватљиво ми је да то Вулин не може да схвати.

Name

Србин

21.01.2022 14:58

Брацо, Додик је и нама обицном народу из Србије, поцео да "гади" РС својим понасањем. Морате га се ослободити, јер у супротном РС неце постојати у наредних пар година. Свако ко објективно у Србији сагледава ситуацију, свестан је да су РС и њени политицари узрок нестабилности у БИХ, а не ФБИХ. Нека вам је Бог у помоци наредних година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СрбинРС

21.01.2022 15:59

Он је своју "РС" згадио и српским борцима, јер се нису борили за Републику Српску којом влада породица дезертерска и њене слуге.

Name

Вук

21.01.2022 16:36

Потписујем сваку рец и ја сам из Србије. Све тацно цовек говори.

Name

лопи

21.01.2022 16:38

ФБиХ и да хоће, не може ништа урадити по питању РС, јер је устав јасан. То су бајке Миле Додика којем требају непријатељи! Нису Бошњаци нити Хрвати ни ФБиХ преносили надлежности за којима кука, иако никада није објаснио зашто и како оне стете РС ако су на нивоу БиХ. Милету није лако наци ни непријатеља јер је толико постао досадан и толоко пута погазио обећања, да га више нико и не дозивљава озбиљно. Све се своди на пријетње и увреде, на које други наравно реагирају и онда се то провуце кроз медије и након 2 дана друга тема. Најгоре је што је он у стању зауставити све процесе у БиХ и тако још висе допринијети одливу становника. Најтужније је што му Срби у РСу још вјерују, тај дио ми је сасвим ненормалан!

Name

?

21.01.2022 22:07

Од како је секта на власти мени се гади РС

Name

хм

21.01.2022 15:02

Није Вуциц наиван да га један лупез превесла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

21.01.2022 15:06

Милета треба уклонити по хитном поступку. Направио је пометњу која це се теско умирити. Ратовања су нас уназадила толико да се ни за 100 година нецемо опоравити, а медјед је направио толику стету да је скоро немогуце да се извуцемо за насих зивота. Унистио је Српску, БиХ једва зивотари, сад вуце и Србију за собом у понор, посвадјао се са цијелим свијетом, ... односи медју Србије и БиХ су због њега на ивици инцидента. Није ни цудо сто га хрватска политика подрзава, јер једино њима одговара слабо, неразвијено и заостало "сусједство", гдје они могу доминирати економски и политицки. А овог вулгарног кретена Васица треба стрпати у лудару и забранити му свако јавно обрацање са оваквим дивљацким вокабуларом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оцито

21.01.2022 15:08

ХАХАХАХАХА изгледа да бурле сада хоце на Вуцицево мјесто, зато је и правио дворе на Дедињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100 посто

21.01.2022 17:04

Никакво цудо и опет би Вуцица назвао недоносце, Он је спреман газити преко мртвих да би био на власти.

Name

попс

21.01.2022 15:25

Питање за Судију? Што не написати неки текст о огромном криминалу у Републици Српској нпр. индустријских кисик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.01.2022 15:30

Колико дуго писем да је Додик камен око врата Вуцицу и то велики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

21.01.2022 16:27

Додик ниста не ради на своју руку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ницк наме

21.01.2022 21:50

Извините,али на моје велико изненадјење,први пут сам процитал да овј судија окрузног суда писе о криминалу,и то у вријеме кад нико због притисака није смио проговорити.Е сад и Додик па цак и Стевандиц сви су стартали са прицом о криминалу .А видимо како се окренуло

Name

Центарфор

21.01.2022 18:09

Овај рајко васиц је толика неотесана сељацина и фасиста да ме заиста цуди како јос увијек Тwиттер није бановао његов профил. Мозда да га кренемо масовно пријављивати јер је лик оцигледни мрзитељ свега и свакога, трује и лазе сваком објавом, вриједја и псује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На истоку старе приве

22.01.2022 05:53

Да ли је икада "мецка" била у"рупи". Сто се Србије тице "мецка" вец дуго лупа коснице и носи мед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКО ВУЧИЋ

22.01.2022 08:37

Није наиван,или,ако то не ради из користољубља,употријебит ће своју позицију да смјести криминалну мафију која влада у Републици српској,на једино мјесто коме припадају-СМЕТЉИШТЕ ИСТОРИЈЕ. Ако то не учини,онда није ништа бољи од ове мафије!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиддхартха

04.02.2022 12:41

Тренутно, сви "српски лидери" и они који то желе постати, искрено раде из ниских побуда а на штету српског народа. Сви. Свако њихово "доброчинство" слући као позорница иза које се крију стварне, зле намјере. Ситна раја се и даље као саучешће прима на те њихове бурле-ске и међусобно се хватају за вратове бранећи позиције својих господара не знајући да су их господари већ заложили, продали и задужили. Пред нама је могућност, или слобода или не-слобода. Посалије избора нема назад.Кусаћемо своју властиту кашу, а хоће ли бити направљена од горких плодова или слатких, до нас је.

ОДГОВОРИТЕ