Продужен притвор за 25 припадника Беливукове групе

Оптужницом се ова група терети за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено дрзање оружја, силовање и отмицу.

Србија 21.01.2022 | 13:06
Продужен притвор за 25 припадника Беливукове групе

- Спрецијални суд продужио је притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и још 23-ојици оптужених припадника њихове организоване криминалне групе, коју ускоро очекује почетак суђења за најтежа кривична дела, међу којима је и пет убистава.

Притвор им је продужен за још 60 дана, рекла је Тањугу портпарол суда Татјана Тешић.

Решење о продужењу притвора донето је 18. јануара и на њега постоји право жалбе.

Поред ових 25 оптужених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а тројица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, па ће највероватније добити статус - сведока окривљених.

Оптужница против њих поврђена је 9. новембра, али суђење још није заказано јер је убрзо након тога председница судског већа којој је додељен предмет отишла на боловање.

У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.

Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства.

За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.

Докази против ове групе заплењени су махом са апликације Скај за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.

Поред Беливука и Миљковића ова оптужница терети и Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ðурића, Немање Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ðордевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ðордевић.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ðорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Слађана Селукулић и Никола Стефановић су у кућном притвору.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару 2021. године деловала под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у протмет...

Налоге су преносили махом преко апликације “Скај”.

Недавно је покренута истрага и за убиство Николе Митића, која се још увек води против Сенада Решовића.

Он се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе.

Решовић је ухапшен средином октобра, као и Дејан Михајловић који се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено оптужницом против ове групе.

Недавно је покренута још једна истрага против Беливука, Миљковића и Ивановског као и њихових жена и Беливукове таште због сумње да су прали новац који п[отиче од криминалних активности ове групе.

Против Беливука и Миљковића истрагу води и црногорско тужилаштво због сумње на два убиства и једну отмицу.

(Тањуг Фото: АТА Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар