Нема разлога да пропустите церемонију отварања ЗОИ у Пекингу

Извршни директор емитовања Олимпијаде: Нема разлога да пропустите церемонију отварања ЗОИ у Пекингу

Свијет 21.01.2022 | 09:33
Нема разлога да пропустите церемонију отварања ЗОИ у Пекингу

Јианис Ексаркос, извршни директор Компаније за емитовање олимпијада (ОБС), изјавио је да ће церемонија отварања предстојећи Зимских олимпијских игара 2022. године бити импресивна као спектакуларно отварање Летњих олимпијских игара у Пекингу 2008. године.

„Очигледно, нећу рећи шта ће се појавити на церемонији отварања јер не желим да покварим ваше искуство,“ рекао је Ексаркос на онлајн пресконференцији коју је у среду одржао Међународни олимпијски комитет.

У Пекингу су 2008. године одржане Летње олимпијске игре, која представља једну од највелелепнијих церемонија отварања на свету. Џанг Јимоу је био режисер церемоније 2008. године и именован је и за режисера отварања 2022. године.

“Рад са Џангом 2008. године је био врхунац у мом личном и професионалном животу. А то је други врхунац који никад нисам очекивао. Џанг је режисер са визуалном визијом. Рад са њим је ужитак јер добро разуме међународне гледаоце,” рекао је Ексаркос.

Пре 2008. године, кад су странци размишљали о традиционалној кинеској култури, прво су им вероватно пали на памет змајеви, кунгфу или Кинески зид. Ове слике нису погрешне, али нису креативне. Церемонија отварања коју је режирао Џанг променила је стереотипан начин размишљања многих људи. Он је показао квитенсенцију кинеске културе у облику модерне уметности, што је задивило цео свет.

“Велика ми је част да други пут режирам церемонију отварања. Надам се да ће церемонија оставити добар утисак и створити прекрасне тренутке који ће ући у историју”, рекао је Џанг у интервјуу за новинску агенцију Синхуа.

“Церемонија отварања ће бити импресивна и дирљива, али ће бити потпуно другачија и ће показаће нашу епоху,” рекао је Ексаркос.

Зимске олимпијске игре ће бити отворене 4. фебруара, преноси КМГ.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лакташи

21.01.2022 09:47

Ма ј..... се и ви и ОИ. Коме је до игара? Хљеба,хљеба дајте,знате ли колико дневно дјеце умре у свијету од глади?Преусмјерите,моћници и душебрижници,средства гладнима,какве игре.А "вакцине"нам поклањате,волите нас,а?.Које лицемјерство и дрскост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

22.01.2022 12:33

У колико сати је пренос церемоније отварања ЗОИ по насем времену?

ОДГОВОРИТЕ