Пауер: САД и европски пријатељи неће оклијевати

"Што се тиче санкција, САД и наши европски пријатељи посвећени смо борби за одговорност. Нећемо оклијевати да дјелујемо против оних који су корумпирани, који доводе до подјела и дестабилизације, а на рачун грађана у овој земљи", поручила је Пауер, пренси АА.

Босна и Херцеговина 20.01.2022 | 11:55
Пауер: САД и европски пријатељи неће оклијевати

Администраторица Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Саманта Пауер изјавила је у Сарајеву да јачање сила подјеле није ни у чијем интересу.

Администраторица Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Саманта Пауер изјавила је данас у Сарајеву да Сједињене Америчке Државе (САД) неће оклијевати да дјелују против оних који доводе до подјела и дестабилизације у Босни и Херцеговини, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Она је јутрос имала састанк с некадашњим ратним логорашима у Босни и Херцеговини, а за данас је најавила и састанак са истраживачким новинарима, који, ризикујући своје жвоте, откривају корупцију и криминал.

Нагласила је да ће током дана имати састанак с младима у БиХ које ће питати да ли за њих има "будућности у БиХ", а најавила је и састанак с прдузетницима "који се труде задржати људе у држави".

Осим тога, за сутра је планиран и сусрет с члановима Предсједништва БиХ.

"Очекујем искрен дијалог с трочланим Предсједништвом, како бисмо разговарали о очајничким потребним реформама за политичке и економске структуре у БиХ", рекла је Пауер.

Истакла је да ће током боравка у БиХ пренијети и поруку америчког предсједника Бајдена да су "САД уз грађане БиХ".

"САД су биле уз ове грађане и током рата када сам ја била овдје и радила као новинарка. С грађанима и људима у овој земљи већ смо 26 и више година и сада смо с вама. Веома је важно да сваки индивидуалац препозна да је потпаљивање ватре подјела опасно. Тиме се неће створити економске прилике које људи у овој земљи толико желе", казала је Пауер.

Додала је да пријетње повлачењем из институција на државном нивоу пријете стабилности која је постигнута прије 26 година.

"Те пријетње немају никаквог економског нити функционалног смисла. Али такође желимо разговарати о томе шта САД могу урадити да подрже аспирације и тежње свих људи у БиХ. То би требао бити фокус државних институција. Како створити економски раст, како отворити нова радна мјеста. Како се борити против пандемије која не јењава у овој земљи, као ни у мојој. Морамо разговарати и о корупцији, која је главна препрека", рекла је америчка званичница.

На крају је нагласила да јачање сила подјеле није ни у чијем интересу те се осврнула и на санкције које је њена земља увела члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

"Што се тиче санкција, САД и наши европски пријатељи посвећени смо борби за одговорност. Нећемо оклијевати да дјелујемо против оних који су корумпирани, који доводе до подјела и дестабилизације, а на рачун грађана у овој земљи", поручила је Пауер, пренси АА.

(БН Фото: Анадолија)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

дрекавац

20.01.2022 11:16

Саманта смањи дозивљај .Поједи цевапе ту на царсији, узми сувенир и разгули...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2022 12:05

Прво лоповима санкције.

Name

Ицх

20.01.2022 11:22

Шта ће Миле Босанац рећи на ово???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

20.01.2022 11:43

Доста је нама и Америке,и ЕУ!Што вас више има у овој малој БиХ,то је већа штета за народ! Ко вам даје право да намећете Додика,смјењујете регуларно изабраног ПОПЛАШЕНА,одцјепљујете Дистрикт Брчко,пљачкати нас и морално и материјално?! Истовремено немате демократије ни у својим земљама,гдје влада расизам још увијек,гдје крађом гласова потурате сенилног Бајдена како би склонили Трампа...Ма,куш,море!Идите у своје јазбине,и оставите нас на миру,да рјешавамо своје проблеме!!!СИКТЕР!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

20.01.2022 11:52

Могла би отици мало даље из Сарајева да поприцас са народом а не са тим цивилним предсравницима који прицају по схеми коју зелите цути!!!!Медјународна и јест та која ср огрјесила о овај народ!!!!Народ вама најмање вјерује и гледа свога посла ,тј како да презиви и како да стигне у васе земље јер тамо је друга прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоцо

20.01.2022 17:40

Добро си им рекао сигурно це те послусати ??

Name

Ваљуга

20.01.2022 11:58

САМО ДОНИЈЕТИ ОДЛУКУ ДА СЕ КАЗНИ ДОДИК А КАЗНА ДА БУДЕ ДА ОН И ЊЕГОВА СТРАНКА НЕМАЈУ ПРАВО УЦЕСТВОВАТИ НА ИЗБОРИМА ОВЕ ГОДИНЕ..Е ТО БИ БИЛА РЕАЛНА КАЗНА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

20.01.2022 12:17

Ко то да уведе, ови стосуга довели на влст на тенку онисуму дали инструкције како да ради до потпуног слома Рс и њеног народа..

Name

Црни хумор

20.01.2022 11:59

"Уса су уз грађане Бих"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одакле сад ова

20.01.2022 11:59

Господја Пауер као некада Амбасадорка САД у УН нашла се на Сарајевским улицама. Сигурно господји трба политичка каријера па дошла у БиХ да прети. С обзиром да ове силедзије само знају да прете уводе санкције и бацају бомбе на голоруке цивиле видим да и 21 веку нису ништа боље научили. Господјо Пауер, врати се у свој дивљи запад одакле и долазиш…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

20.01.2022 12:00

Само увести санкције самом Додику и његовим играцима из Снсд.а.нека једном овај народ ријеси се ропства и насиља над цовјецанством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

20.01.2022 12:14

Па није хумор они јесу уз градјане БИХ...... али само неке рецимо Додику су бас помогли да са 2 посланика пистане власт

Name

Сара

20.01.2022 12:14

Зато и јесмо најкорумиранија земља ја свијету јер сте ви са нама 26 године господјо Саманта..Ирак сте развалили и опљацакали,много људи побили .Либију сте развалили и опљацкали.Сирију сте развалили и опљацјали.Југославију сте развалили.Сирију сте развалили и опљацкали и јос пљацкате.Много људи сте побили.Афганистан сте разорили ,опљацкали и оставили ја цједилу.Једину поруку коју нак мозес од Бајдена пренијети јесте да нам потврди да је он озенио сам себе..Зато сто је видио вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.01.2022 13:46

А зар вам се не цини да сте итекако пуно оклевали.Па јел видите колико народ трпи и пати Јели вам то циљ или несто друго

Name

Т39842288

20.01.2022 14:02

Шта прича овај пијун, па ви сте и створили кризу у БиХ, ЕУ и САД је главни кривац за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

20.01.2022 15:14

Не кривите странце они криви за све, ми хоцемо мир и просперитет а бирамо издајнике и лопове.Сто је најзалосније страци су ту због насег избора.Па замислите да нема ти странаца досад би се побили.Треба тразити људе који не мозес у цијенити и који воле народ свој, треба их тразити има таки људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

20.01.2022 15:19

Какви нам неће доћи лешинари ,баба из старачког дома нам дошла држати предавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т39842288

20.01.2022 17:34

Ко бира, људино није битно ко гласа, битно је ко броји гласове

Name

Бл

20.01.2022 15:22

Жена је ок. Разумије ситуацију код нас боље него већина која овдје живи. Тужно и јадно.

ОДГОВОРИТЕ