Шкаљарац убијен недалеко од кућног прага у Подгорици

Цетињанин убијен јуче у подгоричком насељу Толоши, гдје је становао са породицом, ”Вијестима” речено да полиција утврђује мотив ликвидације и трага за починиоцима.

Регион 18.01.2022 | 12:43
Шкаљарац убијен недалеко од кућног прага у Подгорици

Из Управе полиције јуче су кратко саопштили да у сарадњи са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици предузимају активности из своје надлежности “на утврђивању околности догађаја у којем је смртно страдала једна особа”.

Незванични извори из те институције казали су да је Шаховић према њиховим оперативним подацима близак шкаљарском криминалном клану.

Нису, међутим, са сигурношћу устврдили да је и његово убиство наставак обрачуна которских криминалних кланова, иако, како су казали, не искључују ни ту могућност.

Из Вишег државног тужилаштва “Вијестима” су казали да је тужитељка Ана Радовић одмах након обавјештења изашла на лице мјеста, одакле је и руководила увиђајем.

”Предузимају се све мјере и радње из наше надлежности у циљу расвјетљавања предметног кривичног дјела. Дежурна тужитељка, која је изашла на лице мјеста и руководила увиђајем, наложила је изузимање трагова и донијела је наредбу за одређена вјештачења”, казали су из ВДТ Подгорица.

ЕКСПЛОЗИЈА

Шаховић је убијен јуче ујутро, недалеко од изнајмљене куће у којој је становао са породицом. Наводно, чим је изашао на Партизански пут, активирана је направа подметнута испод његовог аутомобила.

Од силине експлозије беживотно тијело Шаховића излетјело је ван аутомобила, који је, захваћен ватром наставио да се креће, а потом ударио у зелену ограду поред цесте.

Дјелови тог возила остали су расути по улици, свуда око Шаховићевог тијела.

На лице мјеста веома брзо стигли су припадници криминалистичке полиције, тужитељка, вјештак за пожаре, експлозије и хаварије, крим-техничари и форензичари који су изузимали трагове.

Непун сат након експлозије, полицијску траку којом је означено лице мјеста прошао је средовјечни мушкарац. Упркос упозорењима да не може бити на мјесту увиђаја, тврдећи да је кум страдалог, успио је да дође недалеко од беживотног тијела Шаховића, након чега су га инспектори смјестили у службени аутомобил и одвезли са лица мјеста.

Пар минута касније интервенисала је екипа Хитне медицинске помоћи, која је указивала помоћ члановима породице страдалог.

ХАПШЕН ЗБОГ ПРЕВАРА

Убијени Шаховић хапшен је неколико пута, а према полицијској евиденцији сумњичен је да је са још неколико особа од јануара до јула 2017. преварно поручивао, присвајао и дистрибуирао на тзв. сивом тржишту робу неколико фирми, односно, да су преко предузећа “Билмор Цоммерце” неколико компанија доводили и одржавали у заблуди и причинили им штету од најмање 66.000 еура.

У августу 2017. године означен је као особа која је годину и нешто раније у подгоричком насељу Сити кварт напала адвоката Лазара Аковића, и изударала га шипком по глави и тијелу.

Напад на Аковића тужилаштво је квалификовало као убиство у покушају, а адвокат је, током препознавања, наводно идентификовао Шаховића као нападача.

Полиција, међутим, никада није доказала да га је заиста он и напао - утврђено је да се у периоду од 1. децембра 2015. до 5. маја 2016. године налазио у затвору у Спужу, на издржавању затворске казне.

Незванични извори из полиције казали да је Шаховић, према њиховим оперативним подацима, близак шкаљарском криминалном клану. Нису, међутим, са сигурношћу устврдили да је и његово убиство наставак обрачуна которских криминалних кланова, иако, како су казали, не искључују ни ту могућност.

(Вијести.ме (Фото: Борис Пејовић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рале

21.01.2022 01:32

Знаци поцело је на домацем терену. Тако ибтреба а не да се убијају по београду

ОДГОВОРИТЕ