Меркел и у пензији најпопуларнија међу Нијемцима

- Популарност бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел расте, иако већ неко време није у политици, као ни на челу владе.

Свијет 18.01.2022 | 08:44
Меркел и у пензији најпопуларнија међу Нијемцима

Према најновијој анкети ИНСА спроведеној за "Билд", Меркел не само што се налази на првом месту као најомиљенија немачка политичарка, него је ту предност увећала у последњих месец дана, упркос повлачењу из политике.

Бивша канцеларка сада има подршку 59,3 одсто грађана, што је за три процентна поена више у односу на резултате анкете од 29. новембра.

На другом месту најпопуларнијих немачких политичара је министар здравља Карл Лаутербах, док је на трећем месту и даље актуелни канцелар Олаф Шолц са 51 одсто подршке испитаника.

(Тањуг Фото: Агенције/Архив) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Коментар

18.01.2022 07:57

Не знам које то агенције пису, али те анкете немају сансе да би биле истините или објективне. Располозење у Њемацкој је све, али не про Меркел или Лаутербах или Солз. Меркел је запоцела а ови заврсавају: распад здравственог система, раст цијена, миграциона политика, еко порези.... То Нијемци нити воле нити хоце, па према томе се мозе само наслутити ко је спроводио ту анкету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

18.01.2022 08:01

Те анкете сто се телефонски спроводе мозете заборавити јер зову углавном по дану и на фиксне бројеве гдје се јављају Пензионери који њу подрзавају. Млади раде или су у Сколи и имају мобилне и нису у Телефонским именицима тако да њих нико ниста непита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

18.01.2022 09:12

Одмаје ставити за преседника пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАЈ БОЉА ПОЛИТИЦАРКА

18.01.2022 10:16

МЕРКЕЛ ЈЕ НАЈ БОЉА ПОЛИТИЧАРА ОВОГ И ПРОШЛОГ ВЈЕКА. ОСЈЕТИО САМ ЈА.. У ЊЕМАЦКОЈ САМ.. БРАВО МЕРКЕЛ ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА ЈОС 1000 ГОД.. ПОЗДРАВ ДРАСКО МУНЦХЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

QYX

18.01.2022 14:56

У Њемачкој живим 52 године и доживио и изпратио много канцелара.Ангела Меркел је по много чему посебна.Направила је неколико грашака,али те грешке нису направиле неке веће проблеме.Сигуран сам када би се поново кандидовала,била би опет изабрана и побиједила сваког Кандидат.Желим јо добро здравље и дуг живот...

ОДГОВОРИТЕ