Калезићу одстрањени делови оба плућна крила па открио своју највећу жељу!

Певач Зоран Калезић (71), иза кога је каријера дужа од пола века, наставља животну битку после операције плућа у Подгорици, када су му одстрањени делови оба плућна крила која је ухватио канцер.

Забава 15.01.2022 | 18:05
Калезићу одстрањени делови оба плућна крила па открио своју највећу жељу!

- Како могу да се осећам. Борим се. Сада идем на хемотерапију, у специјалну клинику за плућне болести "Брезовик" у Никшићу. Те хемотерапије су једина нада човеку који има рак плућа, оне могу да "купе" две-три године живота, а ја верујем у медицину. Имао сам неку своју визију да се лечим ту, где је мој народ. Јер ја сам народни певач, уметник народа. Ако треба да скончам, боље да то буде овде, него да скончам као нечији слуга у иностранству - рекао је Зоран у интервјуу за Новости.

Zoran Kalezić
фото: Притнсцреен

- Када је скоро један мој пријатељ потегао то питање, добио је одговор: "Што не иде у ДПС, он је њихов певач". А ја сам увек певао свом народу. Болест је много скупа. Не дај боже, ником! Нећу да пузим ни пред ким, не желим да се понижавам. Нисам ја мандаторни човек, нико ме није поставио на место на ком сам, нити ми је дао мандат. Народ ме је одабрао, и од пензије која износи 320 евра, а коју сам стекао својим радом, живим и лечим се.

Да није џабе певао и живео, Калезић се уверио у болницама у Подгорици и Никшићу, где се према њему односе са великим поштовањем:

- Ту сам схватио шта значи бити народни уметник. Доктори, хирурзи и целокупно медицинско особље показује ми љубав у свакодневном опхођењу, што ме чини срећним - признао је Зоран.

Zoran Kalezić
фото: Принтсцреен/Хаппy

- Још више сам срећан што је уз мене и супруга Ирена, јер деца живе своје животе, син у Америци, а ћерка у Београду - каже Калезић.

Певач ће 1. фебруара прославити 72. рођендан, а открио је и своју највећу жељу.

- Волео бих да одржим још један концерт у Дому синдиката, храму музике, где сам много пута излазио на бину. Први пут 1972, када сам концерт поклонио дивној деци из Школе ученика у привреди. Мени је песма све. Певаћу до последњег даха. Певао сам недавно и на стихове Алексе Шантића и Вите Николића, али, нажалост, ниједна дискографска кућа не жели да објави албум са тим песмама - рекао је Зоран.

(Курир.рс/Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар