Народ на изборима треба да одбаци ретроградне снаге

- Ретроградне политичке структуре у БиХ гурнуле су и наметнуле политичко лудило на сцену. Заиста је сваком нормалном човјеку ово што се дешава забрињавајуће - сматра посланица ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

Република Српска 13.01.2022 | 15:18
Народ на изборима треба да одбаци ретроградне снаге

- Ретроградне политичке структуре у БиХ гурнуле су и наметнуле политичко лудило на сцену. Заиста је сваком нормалном човјеку ово што се дешава забрињавајуће - сматра посланица ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

- Бакир Изетбеговић је политички ментор фундаменталиста у Бужиму и потпуно је срамно да скоро нико из Федерације БиХ није осудио овај акт. И није то изговор за било какво, па ни најмање, провоцирање повратника Бошњака, али је чудно да нико није примијетио и поздравио напор градоначелника Бијељине који је разговарао са представницима Исламске вјерске заједнице у Јањи и бошњачким политичким представницима, осудио провоцирање Бошњака и истакао да ће као градоначелник учинити све да таквих ситуација не буде у будућности. Стога је заиста срамно да су инциденти у Бужиму, као и недвосмислени позиви на рат, те окупљање паравојних формација, прошли без осуде од стране сарајевских политичких елита - стоји у објави Јелене Тривић на друштвеним мрежама.

Она наглашава да ретроградне политичке структуре, СДА и СНСД, политичку ситуацију доводе свјесно до усијања, подгријавајући међунационалну нетрпељивост која никоме у БиХ не може бити од користи. И Република Српска и Федерација БиХ се празне и за то су највећи кривци ретроградне и корумпиране политичке елите које хране једна другу. 

"Ова отворена политичка питања, питање наметнуте Инцкове одлуке и питање страних судија Уставног суда БиХ који јесу били генератори политичке кризе, могу бити ријешена, али ниједна од поменуте двије странке не прича о томе", наводи она и додаје да позивање на разум, смиривање тензија и политички дијалог у овом моменту није слабост, како би неко могао да доживи.

"Разум никада није слабост", поручила је она и додала да стварни дијалог и трагање за компромисима неће покренути оне структуре из Сарајева које упорно негирају постојање Републике Српске не желећи да изговоре њено пуно име, називају цијели један народ геноцидним и повампирују милитантне структуре, али неће ни оне структуре из Бање Луке које упорно негирају постојање Босне и Херцеговине, такође вријеђајући други народ разним погрдним изразима и омаловажавајући вјеру којој тај народ припада.

"Те двије крајности нису рјешење. Њих народ мора одбацити бивајући свјестан чињенице да политичке тензије не могу донијети ништа добро. Ако то не учини народ, односно народи у БиХ, нико други то неће учинити", навела је Јелена Тривић, која је и кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Зао ми је

13.01.2022 14:29

Народ це гласати за Додика, јер битније је србовање и највеца застава икад него храна на столу. Ово је цињеница. И ја цу гласати за Додика и радије бити гладан него за опозицију. Немозете ми ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре зао ми је

13.01.2022 15:37

Вецина народа це гласати за искрену Јелену Додик це побиједити само у слуцају неправедни избора

Name

Давид

13.01.2022 16:03

Гласат цу за моје унуке и за њихову будуцност у којој це зивјети сигуран зивот који подразумјева добру здравствену заститу,одлицно образовање и достојанствен зивот са својом породицом од свог рада.За Јелену цу гласато,свјестан да це морати проци јос најмање три избора да додјемо до правне дрзаве у којој цемо бити једнаки пред законом а вредновани резултатом рада.

Name

Домире зао ми је

13.01.2022 16:21

Такву будалетину јос не видјох!

Name

Ре

13.01.2022 18:28

За Додика це гласати резимлије , ухљеби и улизице који су на будзету . Сваки нормалан цовјек који размисља главом неце гласати за Додика . Кљуц је у великој излазности бираца на изборе . Несто зависи и од бираца али ипак све у својим рукама дрзе странци који не дозвољавају постене и фер изборе.

Name

Дуда Мркоњиц

13.01.2022 15:49

Драга Јецо, док паметни додју на сцену БиХ це вец бити полупразна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАХ

13.01.2022 15:56

Све је то на крају приче исто.Власт треба мењати сваке 4 године, да се неуобрази тј полуди, појединци се не могу носити са толико власи и пара па по побудале. У БЛ пет људи су власници цијелог града и становника, а нису на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мт

13.01.2022 16:04

САМО НАПРИЈЕД ЈЕЛЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кк

13.01.2022 16:26

Само за Милу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

13.01.2022 18:43

Правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

13.01.2022 19:47

Само избори су меродавни,све остало су наклапања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

13.01.2022 21:00

Гласати за јелену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.01.2022 21:08

Јелена је најбољи избор, више нас је, побјеђујемо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Литије

13.01.2022 21:50

Ста би са оном Иконом сто је неко украо из Украине па је онда Додик увалио Лаwроwу?

ОДГОВОРИТЕ