Два лица ухапшена због напада на полицију и дроге

Службеници Федералне управе полиције су у понедјељак, у акцији "Траг" на подручју Кантона Сарајево ухапсили Ф.Н. (44) и Н.Н. (39) због сумње да су починили више кривичних дјела.

Босна и Херцеговина 12.01.2022 | 16:53
Два лица ухапшена због напада на полицију и дроге

Наиме, њима се на терет ставља да су починили кривична дјела напад на службену особу у вршењу послова сигурности, спречавање службене особе у вршењу службене радње, оштећење туђе ствари, угрожавање промета, неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

"Полицајци су проводећи мјере и радње покушали извршити контролу возила у ком су били Ф.Н. и Н.Н. због сумне да се баве нелегалном трговином дрога", наводи се у саопштењу ФУП-а.

Како се додаје, на јасна упозорења полицајаца, поменути су се оглушили, те су наставили да се убрзано крећу у правцу полицајаца и том приликом су лакше повриједили једног полицајца. те оштетили службено полицијско возило.

"Приликом бјега, осумњичени су у ријеку Босну одбацила кесу са материјом за коју се сумња да се ради амфетамину, мобилне телефоне, те друге предмете који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела", наведено је у саопштењу.

Затим су осумњичени кренули у бијег те су, усљед неприлагођене брзе вожње, слетјели на локалитету општине Илијаш, након чега су ухапшени.

"Извршен је претрес возила које су лица користила и претрага терена, те су том приликом пронађени предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима", додаје се у саопштењу.

Ухапшени су приликом криминалистичке обраде у просторијама ФУП-а признала да су тог дана превозили око 2 кг опојне дроге, те да су исту одбацили.

"Лица су вишеструки повратници у чињењу кривичних дјела, а након криминалистичке обраде предата су у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево", закључује се у саопштењу.

(Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хаха

12.01.2022 16:13

Цуј полицајци не воле дрогу а и сти је користе и продају као и у мупу Р.С

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

12.01.2022 17:23

Пријави ако нешто знаш, у супротном треба да будеш кривично гоњен због изношења лажних оптужби.

Name

Зизи

12.01.2022 18:31

Цуј висеатруки повратници ? Ето какав нам је закон. Врте се у круг и јос нападају на полицију. Треба да нападају судије.

ОДГОВОРИТЕ