Од понедјељка тестирање брзе пруге БГ - НС

Динамичка тестирања на прузи за велике брзине између Београда и Новог Сада почеће у понедељак, 17. јануара, због чега ће до 4. фебруара бити обустављен саобраћај у периодима од 6.30 до 17.30 сати, саопштиле су данас "Инфраструктуре железнице Србије". На тој прузи су предвиђене брзине до 200 километара на сат.

Србија 12.01.2022 | 12:24
Од понедјељка тестирање брзе пруге БГ - НС

Динамична испитивања новоизграђене брзе пруге обављаће „Инфраструктура железнице Србије“, у сарадњи са специјализованом компанијом Немачких железница „Деутсће Бахн" која је ангажована за реализацију овог посла.

Тестирање ће се обављати фазно и по деоницама дуж целе брзе пруге Београд - Нови Сад, а планирано је да ова фаза испитивања траје до 4. фебруара.

Овај посао биће обављан свакодневно од седам до 17 сати, односно у видном делу дана.

До тестирања долази у условима потпуне обуставе железничког саобраћаја на прузи Београд - Стара Пазова - Нови Сад, а динамика ће зависити и од температуре и временских услова у којима треба да се обави.

Инфраструктуре наводе да ће свакодневно од 17. јануара до 4. фебруара у периоду од 6.30 до 17.30 сати, бити обустављен железнички саобраћај на тој прузи.

Што укључује возове из система београдске градске железнице БГ Воз, као и возова на релацијама од Београда за Руму, Шид и Зворник.

"Током динамичких испитивања пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада неовлашћеним лицима забрањен је било какав приступ и кретање перонима и колосецима у станицама и дуж читаве пруге", наводи се у саопштењу.

Додаје да ће у периоду динамичких тестирања бити појачано присуство припадника МУП-а и службе обезбеђења дуж читаве деонице.

За време динамичких тестирања на траси брзе пруге Београд - Нови Сад у функцији ће бити два путна прелаза, и то у железничкој станици Батајница (улица Царице Јелене и Шангајска) и у Камендину (улица Јурија Ракитина).

Саопштено је да ће прелази повремено бити затварани у време проласка мерних кола којима ће се обављати динамичко тестирање брзе пруге.

"На ова два путна прелаза биће ангажована Саобраћајна полиција МУП-а Србије, која ће бити задужена за несметано функционисање друмског саобраћаја преко пруге", наводи се у саопштењу.

Из Инфраструктуре апелују и упозоравају све учеснике у друмском саобраћају на путним прелазима Батајница и Камендин да поштују саобраћајну сигнализацију и прописе.

Наглашено је да је то посебно важно када ови путни прелази буду повремено затварани због проласка мерних кола како би се сачувала безбедност саобраћаја и заштитили људски животи.

„Инфраструктура железнице Србије“ упутила је извињење свим корисницима услуга због обуставе железничког саобраћају на брзој прузи Београд - Нови Сад, а посебно путницима београдске градске железнице БГ Воз.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар