Прва фотографија Новака послије пет дана тортуре

Федерални суд у Мелбурну поништио је одлуку Владе Аустралије о укидању визе најбољем тенисеру света Новака Ђоковића и наложио његово пуштање на слободу. Ово су прве фотографије Новака Ђоковића после пет дана у хотелу страве у Мелбурну.

Тенис 10.01.2022 | 09:11
Прва фотографија Новака послије пет дана тортуре

Подсетимо, коначну одлуку донео је судија Ентони Кели после саслушања које је почело нешто после поноћи по средњоевропском времену.

Кели је пресудио да одлука о укидању визе "неразумна", наложио је да Влада Аустралије плати све трошкове и да се Ђоковић пусти на слободу у року од 30 минута.

Иако је суд пресудио у Ђоковићеву корист, владин адвокат Крис Тран је рекао да би министар за имиграцију Аустралије могао понови да размотри укидање Ђоковићеве визе.

Према закону о имиграцији Аустралије, министар има овлашћења и дискреционо право да укине визу из било ког разлога. Тран, међутим, није прецизирао разлоге по којима би Ђоковићу поново могла бити укинута виза. Ако би се то десило, Ђоковић би могао да добије забрану уласка у Аустралију три године.

Ђоковић је средином прошле недеље допутовао у Аустралију након што је добио медицинско изузеће од вакцинације против корона вируса, али му је одмах по доласку у Мелбурн укинута виза.

Курир

Коментари / 0

Оставите коментар