Први 5Г студио за стриминг уживо на брзим возовима

Пренос видео снимака ултра високе дефиниције (УХД) уживо са воза који се крец́е брзином од 350 километара на сат свакако је изузетно тежак задатак, међутим Кинеска медијска група (КМГ) никада није била од оних који су избегавали велике изазове.

Свијет 10.01.2022 | 08:23
Први 5Г студио за стриминг уживо на брзим возовима

КМГ је данас представила нови најсавременији студио за стриминг уживо на брзој железничкој линији која повезује кинеску престоницу Пекинг са градом судомац́ином Олимпијских игара Џангђијакоуом, показујуц́и примат земље у више области најсавременије технологије.

Отварање студија, који садржи нову примену 5Г+4К/8К+ВИ технологије у УХД ТВ директном преносу на брзој железници, сведочанство је посвец́ености КМГ-а да прихвати технолошке иновације, али и да понуди врхунско покривање Зимских олимпијских игара 2022. најширој могуц́ој публици.

„Ово је први пут у Кини, па чак и у свету да је 5Г технологија примењена на брзе возове за УХД стримовање“, рекао је председник КМГ-а Шен Хаисијунг током данашње церемоније отварања нове услуге напомињуц́и да је студио „савршена демонстрација кинеске технолошке способности у 5Г, УХД екранима и брзој железничкој мрежи."

Пекинг је пун ишчекивања мање од месец дана до почетка Зимских олимпијских игара 2022. године. Кина се нада да ц́е тиме што је домац́ин Игара помоц́и земљи да учврсти своју позицију као нове дестинације за зимске спортове и да ће да уведе 300 милиона људи под окриље зимских спортова.

„КМГ је одувек сматрала својом мисијом промоцију, извештавање и пренос Зимских олимпијских игара у Пекингу“, рекао је Шен и додао „то је наша дужност и одговорност“.

Прва аутономна брза пруга у Кини, брза железничка линија Пекинг-Џангђијакоу, почела је са радом 2019. године, смањујуц́и време путовања између две олимпијске такмичарске зоне са више од три сата на свега 47 минута. Паметни возови су опремљени посебним просторима за складиштење ски опреме и омогућавају путницима бежично пуњење, као и паметно подешавање светла.

(Агенције)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ме

10.01.2022 10:30

Ово, у босни?? ?? Ни за сто година, а мозда И касније…

ОДГОВОРИТЕ