Позната српска глумица на просјачком штапу

Публика је добро памти и као Јеку из серије “Ђекна још није умрла, а када ће не знамо”, а велики дио каријере провела је у “Атељеу 212”.

Србија 10.01.2022 | 07:33
Позната српска глумица на просјачком штапу

Позната србијанска глумица Весна Пећанац, које се сјећамо из многих филмова, данас је апсолутно непрепознатљива. Медији су већ писали да је имала тежи случај короне, а освануле су и фотографије на којима се види да је корисница Кухиње вјерског добротворног старатељства.

Весна је била удата за познатог редитеља Живка Николића са којим има два сина, а неке од својих најпознатијих улога остварила је управо у његовим филмовима “Лепота порока” и “Чудо невиђено”.

Публика је добро памти и као Јеку из серије “Ђекна још није умрла, а када ће не знамо”, а велики дио каријере провела је у “Атељеу 212”. Весна је обожавала своју професију и говорила да никада не жели отићи у пензију, међутим породичне трагедије учиниле су да се одвоји од сцене. За кратко вријеме изгубила је мужа и родитеље, и није могла поднијети да гледа како се људи око ње смију.

Глумица није крила да се у њен живот уселила велика туга и да је пала у дубоку депресију.

"У вријеме бомбардовања Живко је ишчилио. Осјетила сам огроман бол, превелику тугу. Један син отишао је да се монаши. Рекао је: 'Мени су сви бедеми срушени'. Остала сам да зурим у зид, пала у депресију. Некада смо били велика, ведра, сложна и многорадна породица… Нисам могла да играм, затражила сам пензију. Посао комичара је да дарује радост људима, а ја нисам више имала радости. Пензија – седам хиљада динара. Били смо гладни. Мислила сам да сам због тога потпуно изгубила меморију. Једна милосрдна шефица у самоуслузи у близини куће годинама нам је храну давала на кредит, вољела је Живкове филмове. Још је био жив. Сјећам се да сам једном добила неки новац, и могла да бирам да ли да одем на пијацу или њој вратим дио дуга. Одем, ипак, на пијацу. Из кесе ми је вирио млади лук и ја сам кружила по цијелом кварту да ме она не би видјела. Испричам Живку, а он ми каже: Одиграј то на сцени. И то је живот", испричала је Весна својевремено за “Новости”.

Националне умјетничке пензије нису додјељиване седам година, а тантијеми од емитовања филмова и серија још увијек у Србији нису сређени на најбољи начин, па тако многи умјетници као и њихове породице не добијају ни динара од сталног репризирања њихових дјела. Док се то не деси, ово измучено лице велике глумице је права слика глумачке професије након пензије и након што их сви забораве.

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Врхунска глумица

10.01.2022 07:01

срамота за све уметнике Србије!! држави и филму је дала своје најбоље роле а данас видите гдје је..Стидимо се за њу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

10.01.2022 07:15

Србијо срам те билло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не млатите

10.01.2022 07:18

Сто је срамота Србије, то сто неко има насиља болест пороке у породици крива дрзава.Па није нико никоме тутор да га нина и пази док је зив.Имала је плату пензију ста је спорно.То сто је син избацио из стана и узимао паре њихов проблем

Name

Ре

10.01.2022 08:28

Није то само у Србији, умјетност је одувијек била подцијењена и неисплатива, а шта би био живот без умјетности и умјетника..многи умјетници су умрли гладни и сиромашни, с славу су стекли тек након смрти

Name

Жалосно

10.01.2022 08:30

Када је отишла Милена Дравић, Драган Николић и низ других,пратио сам пиртале Србије, нико их поменуо није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.01.2022 08:30

Висе је Кина туговала за Батом Живојиновићем него ико у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грицко62

10.01.2022 08:30

Пропали смо на скроз ,да је била лопов и политичар друкчије би било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

10.01.2022 08:56

Има два сина које је одхранила. Синови срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

10.01.2022 09:04

Кад одеш у пензију дупло мања су примања и то након 37 година стажа. Само тко има децу може рачунати на помоћ, ако су нормална наравно, у фирми ко да никад ниси био. Заиста те сви забораве, тако је то. Ваљда зато људи краду па не знају стати у младости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.01.2022 09:26

Огледало дрзаве а и синова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто и Зато

10.01.2022 12:16

Па жена није споменула да ју је син избацио из стана а нити да је имала проблема са дрогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

10.01.2022 16:38

Није усла у политику боље рецено мафију.Има пуно такви.

ОДГОВОРИТЕ