ПОБЈЕДА!!! НОВАК ДОБИО ВЛАДУ АУСТРАЛИЈЕ НА СУДУ!

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о депортацији Новака Ђоковића. Ђоковићеви представници изнели су жалбу на одлуку Владе, аргументовано је одбранили и потврдили да је Новак имао комплетну документацију за медицинско изузеће, због чега је судија Ентони Кели пресудио у његову корист. Борба светског "броја 1" са аустралијским властима још није готова, али је направљен велики корак ка наступу на предстојећем Аустралијан опену.

Тенис 10.01.2022 | 08:10
ПОБЈЕДА!!! НОВАК ДОБИО ВЛАДУ АУСТРАЛИЈЕ НА СУДУ!

Судија Ентони Кели донео је пресуду јер, како је рекао, одлука да Ђоковићу буде поништена виза је "неразумна".

Дат је рок од 30 минута да се Новак пусти из притвора у мигрантском хотелу и да му се врате све ствари.

Борба Ђоковића и аустралијских власти још није готова јер постоји могућност да министар за емиграцију Алекс Хок искористи личну позицију да укине визу Новаку. Тужилаштво је истакло да ће министар размислити о том потезу, а уколико се догоди, српски тенисер добио би забрану доласка у Аустралију на три године.

Суђење је каснило више о пола сата, а обележили су га технички проблеми и константни прекиди преноса.

Први су реч имали Ђоковићеви представници, односно адвокат Николас Вуд, који је прво оптужио представника Владе за "потпуни недостатак доказа" у делу обавештења у којем је морао да објасни због чега постоје разлози за укидање визе.

Вуд је навео да је Новак приликом укрцавања у авион у Дубаију изнео да има контраиндикације и да има право да тражи медицинско изузеће. По закону о биолошкој безбедности свако од путника мора да се изјасни да ли је вакцинисан, невакцинисан или медицински контраиндикован. Такође, не мора да достави доказе, али Вуд је истакао да је Ђоковић то свакако учинио.

Правни тим српског тенисера потврдио је да је Ђоковић комплетну потребну документацију доставио и пре него што је сео у авион, након чега је расправљано о путној документацији, коју је попунио његов агент.

Тада се догодио један од најважнијих тренутака на суђењу, пошто је судија Ентони Кели поставио питање зашто тај документ није прихватио делегат који је донео одлуку о укидању визе.

"Професор и еминентни лекар су одобрили подносиоцу захтева медицинско изузеће. Штавише, то медицинско изузеће одвојено је дала и додатна независна експертска комисија коју је основала влада Викторије и тај документ је био у рукама делегата. Оно што ме узнемирује је тренутак када се питам: 'Шта је овај човек више могао да уради?", рекао је судија Кели.

На ред је дошла тема вакцинације српског тенисера, након чега и расправа о томе како су делегати граничних снага поступали са Новаком током целоноћног испитивања на аеродрому Туламарин. Усменом излагању придодат је и транскрипт дешавања у којем је описано узнемиравање светског "броја 1".

Када је Ђоковићев правни тим завршио, на ред је дошао тужилац Кристофер Тран који је, упркос одређеној сатници, тражио реч пре паузе.

Он је аргументовао случај Владе кроз тумачење правних принципа, за разлику од аргумената на основу чињеница, па истакао да не постоје докази да су службеници граничне полиције вршили притисак на Ђоковића.

Наставак суђења после паузе каснио је додатних пола сата, а када се очекивало да почне, тужилац Тран је затражио додатно време, после чега је судија продужио боравак Ђоковићу у Аустралији до 20.00 по локалном, односно 10 часова по средњоевропском времену.

Када су се створили услови да се суђење настави, до тога није дошло, пошто је судија Кели пресудио у корист нашег аса.

Он је прочитао да је дошло до споразума и да су обе стране обавештене о закључку, као и да је разлог кашњења био управо процес споразума.

(РТС)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Да Ли Има корону???

10.01.2022 06:43

Ако Није заразен Засто га не пустити да игра??? Цему толике компликације. Али ако је заразен онда је то друго. Свима исто по закону. Болес једино не гледа ко си ни ста си. Правило је Цувај себе од заразених а Цувај исто и друге од себе ако си заразен. То је и по Богу и закону свугдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

10.01.2022 06:43

Тооооооо!!!!! Највећа побједа у каријери. Ноле, хвала ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

10.01.2022 06:45

А сад Ноле,....узми им све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепи

10.01.2022 07:00

Цитајте даље ста закон казе,Министар даје задњу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

10.01.2022 07:18

Ноле вјероватно сада нема намјеру ни играти турнир па та политичка одлука није више ни битна. Правно је доказао да је био у праву и све је регуларно у његовом случају а то је најважније..

Name

Витез новог доба

10.01.2022 07:06

Новак је симбол нове ере, слободе и вјере.!! Он је морални побједник !!! Нема те рунде која ће њему нашкодити у овом болесном свијету!! Зивио

ОДГОВОРИТЕ
Name

бува

10.01.2022 07:52

СВЕ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ЗАР НЕ?ЧУВАЈ МИ СЕ НОЛЕ!! ЖИВЈЕЛА МОЈА РЕПУБЛИКА СРПСКА!

Name

Сека

10.01.2022 07:50

Ниста није готово, не радујмо се прије времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

10.01.2022 07:51

Када је дрзава правна лако је побједити ако је истина на твојој страни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&

10.01.2022 07:59

Брао. Ноле. Ноле. Ноле

ОДГОВОРИТЕ