Огласио се Крег Тајли: Волио бих да Новак игра

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, први пут се огласио о случају Новака Ђоковића који је у избегличком притвору у Мелбурну, где чека одлуку о останку у земљи. Тајли, који важи за једног од главних криваца за Ђоковићеву ситуацију, истакао је да је у претходном периоду било много погрешних информација у комуцикацији између турнира, Владе државе Викторија и Федералне владе Аустралије.

Свијет 09.01.2022 | 11:57
Огласио се Крег Тајли: Волио бих да Новак игра

Тајли је, у дану када суд одлучује о Ђоковићу, дао интервју за локалну телевизију у којем је истакао да је безбедност свих била приоритет за организаторе првог гренд слема у сезони.

"Од почетка овог путовања, увек смо истицала да нам је апсолутни приоритет безбедност Аустралијанаца и свих који долазе из иностранства. Због тога је донето правило да сви који долазе морају бити потпуно вакцинисани. Током Ју-Ес опена, само је 50% групе (која учествује на АО) било вакцинисано, данас је то преко 97 процената. Делом и због наших напора да се људи вакцинишу", рекао је Тајли и наставио:

"Од како је уведена могућност медицинског изузећа, било је много контрадикторних и супротних информација. Константно смо, од првог дана, тражили разјашњења из два разлога. Први – да бисмо ми учинили исправну ствар, а други – да бисмо успели да доведемо играче у земљу водећи рачуна о њиховој безбедности."

Иако су се појавили докази да је он главни кривац за Ђоковићеву ситуацију јер је учесницима послао погрешне упуте у децембру, Тајли наводи да су све информације које су потекле од турнира у датом тренутку биле валидне.

"Све информације које смо имали у датом тренутку, знање које смо имали у датом тренутку, достављени су играчима. Запамтите, од почетка је било потребно да испуните услов вакцинисања једном од наведених вакцина, али је увек била група људи, независно од тениса, која би затражила изузеће због медицинских разлога."

Каже и да је све било организовано под надзором Владе Викторије.

"Блиско смо сарађивали са Владом Викторије, да мала група учесника прође кроз прегледе две независне медицинске комисије. То је урађено и тиме је руководила државна Влада."

Иако су га аустралијски политичари окривили за хаос који је настао, не жели да прстом упире ни у кога.

"Не желимо да сваљујемо кривицу ни на кога. Све време су биле погрешне информације. Ми смо причали са Министарством спољних послова, са свима, и били смо убеђени да радимо праву ствар. Сви који долазе морају да буду вакцинисани и то је тако. Живимо у изазовним временима и околности су учиниле да дође до лажних информација. Нећу никога лично да кривим и знам шта можемо и морамо да урадимо."

За крај, упитан је да ли би Ђоковић требало да наступи на Аустралијан опену.

"Волео бих да га видим овде и да игра на Аустралијан опену", закључио је Тајли.

(РТС/ фото: Гоалзз)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Србин

09.01.2022 11:42

А ја би волио да вас добије на суду и онда каже нећу да играм у фашистичкој земљи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

09.01.2022 11:42

Новак је највећи на овом свету и не може нико да му опепели. Подршка Новаку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

09.01.2022 13:34

НОВАК ЈЕ САД СТВАРНО ДОКАЗАО ДА ЈЕ НАЈВЕЦИ. АЛИ И НАЈВЕЦИ ЦОВЈЕК. НИЈЕ ПОКЛЕКАО КАО ДРУГЕ УЛИЗИЦЕ КОЈЕ БИ СЕ И 100 ПУТА ВАКЦИНИСАЛЕ САМО ДА ЗАРАДЕ КОЈИ ДОЛАР. НОВАЦЕ КАПА ДОЛЕ. НЕМА ВИСЕ ТАКВИХ ЉУДИ, ТАКВОГ МОРАЛА И КАРАКТЕРА.

Name

Онај соњо

09.01.2022 18:36

Свајцарац се слика са Гејтсом умјесто да науци да побједјује Новака на терену!

Name

Да Ли Знате

09.01.2022 13:10

Да у Аустралију не могу ући особе које су вакцинисане Руском или Кинеском вакцином, без обзира чији су држављани. Замислите , идете у Африку а примили сте вакцину против Маларије која је произведена у Мађарској, а ови кажу вратите се назад и вакциниште се Њемачком из Бајера ! Лудило Бато, а нај веће лудило је што ове глупости Народ у већини прихвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

09.01.2022 13:28

Данас би многи Тесли искљуцили струју ради два не плацена рачуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.01.2022 13:47

Да има поноса одмах би се вратио,али паре,паре то је вазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

09.01.2022 14:29

Какви све кретени коментаришу, Наравно ,он би се вратио без пардона,али има законска процедура која се мора испоштоват, да ли ти разумијеш да је Човјек у притвору, Гранична Полиција га држи затвореног и под присмотром. Наравно да би сјео на први авион и назад, већ да га малтретирају. Нека си ти нама поносан !

Name

Лијеците се

09.01.2022 14:50

Бог вам помогао. Одосте у пропаст с мозгом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги људи

09.01.2022 15:21

Све је ово малтретирање свих нас и насег здравог разума од стране похлепних незаситих сотона али све је и алфа и омега.

ОДГОВОРИТЕ