Пријети потпуни колапс, издата хитна наредба у Грчкој

Грчка влада је данас издала наредбу за цивилну мобилизацију.

Свијет 07.01.2022 | 20:16
Пријети потпуни колапс, издата хитна наредба у Грчкој

Она ће обавезати поједине лекаре у приватном сектору да подрже државну здравствену службу током пораста броја инфекција ковида 19 изазваних варијантом омикрон.

Наредба о хитној мобилизацији ће ступити на снагу следеће среде и односиће се на лекаре специјализоване за патологију, пулмологију и анестезиологију у четири региона на северу Грчке, где државне болнице имају акутни недостатак особља, пренео је АП.

Лекари окривљују нови сој вируса омикрон за огроман пораст броја новозаражених, који је током последњих 10 дана достигао рекордне нивое.

Пораст броја новозаражених није довео до значајног повећања броја пријема на одељења интензивне неге, али је повећао дневне хоспитализације, додајући притисак на јавну здравствену службу, при чему се многе болнице боре с недостатком особља, јер је све више заражених лекара и медицинских сестара.

Наредба за цивилну мобилизацију захтеваће од лекара да раде за државу 15 дана.

(Тањуг  ФОТО: Профимедиа/Xинхуа)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

07.01.2022 20:28

А морају ли ти приватни љекари да буду вакцинисани Питам цисто јер сте најављивали суспензију болницког особља који одбију да се вакцинису

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

08.01.2022 00:48

Вакцина је само за тупане... казу да је то Тест интелигенције... слазем се ?

Name

За менагер

08.01.2022 09:07

Кад додју виле оцима онда не постављају питање онда це им вјероватно бити невазно јесу ли вакцинисани или не.е тако да им се то сад обило о главу.и хрватска је суспендовала беци број невакцинисаних љекара.,а онда це тразити помоц од њих.у неким западним земљама цак уводе да заразен доктор мозе да лијеци заразене пацијенте.хаос. колико су вакцине ефикасне хасно је и птицама на грани али струци и науци требаце много висе времена.

Name

Ееее менадзер

08.01.2022 09:37

То се не сме питати.Неке навике се не мењају. Увек се цека да,"заигра мецка пред вратима",да би се кукало.Ста је пре тога било о томе се не прица.

Name

Миле бн

08.01.2022 11:52

Грци се нису хтјели вакцинисат ето сад им се враца, само невакцинисаним наплатити љецење

ОДГОВОРИТЕ