Малишанима чесница са седам златника

Многобројни родитељи довели су данас своје малишане на градски трг, на којем је данас први пут уприличено ломљење чеснице са седам златника.

Република Српска 07.01.2022 | 14:57
Малишанима чесница са седам златника

Протојереј-ставрофор Зоран Петровић бесједио је окупљенима да је рођење најљепши догађај и радост која превазилази сваку другу, те да је Господ управо због тога и одабрао да се роди у Витлејемској пећини и дође народу у госте са рукама пуним поклона.

"Често Богу у молитвама тражимо да нам да насушни хљеб. Ево нас - освештали смо божићни хљеб са даровима. Долазак Бога показује свима да смо дјеца Божија", рекао је протојереј-ставрофор Петровић након освештања чесница.

Отац Зоран рекао је да је овај велики дан прилика и за присјетити се оних који су отишли са овога свијета - очева, мајки и дједова.

"Да Бог благослови и њихове душе!", поручио је протојереј-ставрофор и додао да се данас моли и за мајке, које представљају стуб сваке породице, те пожелио граду Бијељина да сваке године има све више дјеце.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је новинарима да је градски трг данас био испуњен дјечијом грајом, што је радост за сваку локалну заједницу.

Петровић је истакао да је сада "слатка обавеза" да овај догађај наредне године буде још свеобухватнији и окупи још више најмлађих Бијељинаца.

Један од добитника златника Урош Митровић, који има девет година, каже да је срећан што је баш на Божић добио златник.

Златник су добили и Богдан Тољ и Василије Пајић, који су, такође, срећни због божићног поклона, а суграђанима су честитали данашњи празник уз традиционални поздрав "Мир Божији - Христос се роди!".

Све три чеснице имале су пречник 1,3 метра, око 400 комада и у њима се налазило седам златника обезбијеђених из средстава Градске управе Бијељина.

Православни вјерници данас прослављају Божић - празник рођења Христовог.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Честитам

07.01.2022 17:04

ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ,ИМАМО РАЗЛОГЕ ДА СЕ ПОНОСИМО ТВОЈИМ РАДОМ И ТРУДОМ. ИМАМО РАЗЛОГА ДА ТИ СЕ ДИВИМО,И ДА ТЕ СНАЖНО ПОДРЖАВАМО.НЕКА ТИ БОГ ПОДАРИ,ЗДРАВЉЕ,СРЕЋУ И МИР.ЖИВИО.

ОДГОВОРИТЕ