Шолц о мјерама за сузбијање омикрона

Немачки канцелар Олаф Шолц састаће се данас са регионалним лидерима како би се сагласили у вези са новим мерама за сузбијање соја омикрон вируса корона.

Свијет 07.01.2022 | 13:45
Шолц о мјерама за сузбијање омикрона

Међу корацима разматра се захтев да они који су примили само две дозе вакцине против ковида 19 морају да покажу доказ о негативном тесту како би ушли у ресторан или кафић, а све са циљем да се више људи охрабри да приме бустер дозу вакцине.

Немачки министар здравства Карл Лаутербах изјавио је у интервјуу за "РТЛ директ" да је угоститељство "проблематично подручје, јер људи често сатима седе у објектима без маске".

Премијер Северне Рајне-Вестфалије рекао је за "Велт" да су строжа правила за ресторане разумна, јер седење међу људима без маски захтева максималну заштиту, а бустер дозе су свима доступне.

У међувремену, правила карантина ће бити ублажена, како би се избегло то да велики број људи буде у самоизолацији у исто време, нарочито у кључним секторима.

(Тањуг Фото: Yоутубе/принтсцреен/ДW)  

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мо

07.01.2022 14:48

Је ли овај излудио, сад се мијеса и у медицинску струку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

07.01.2022 17:03

Ма није само он. Неки министар-предсједници неких покрајина су јос гори. Не зна се ни ко пије ни ко плаца - ови тамо у БиХ су мале маце за ове овдје у Германији - само сто ови имају јос дебље рукавице....

Name

Ре;Ре

08.01.2022 09:08

Ови там у Германији су толико јаки и тако размишљају да се сто прије ријеше ковида а они “там” су толико јаки да им одговара збрка да сто висе опљачкају покраду за себе лицно ( наравно и ове уз себе) да неби “пуно причали” о заједничким лоповлуцима.