Си Ђинпинг обилази припреме за ЗОИ у Пекингу

Предсједник Кине Си Ђинпинг прегледао је јуче припреме за Зимске олимпијске и параолимпијске игре 2022. године у Пекингу.

Свијет 05.01.2022 | 08:31
Си Ђинпинг обилази припреме за ЗОИ у Пекингу

Зимске олимпијске игре (ЗОИ) ће бити отворене за само 30 дана.

Си, који је такође и генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине, посјетио је Национални центар за брзо клизање, Главни медијски центар, спортска села, Оперативни командни центар за време игара и базу за тренинг зимских спортова. Он се том приликом упознао са припремним радом уочи игара, као и са припремама кинеских спортиста.

Он је такође упутио новогодишње честитке спортистима, тренерима, волонтерима и представницима оперативних тимова, медијима и научно-истраживачком особљу.

Зимске олимпијске игре у Пекингу одржац́е се од 4. до 20. фебруара, а затим слиједе Зимске параолимпијске игре од 4. до 13. марта.

Пекинг, град домац́ин Љетњих олимпијских игара 2008. године, постаће и први град који ц́е бити организатор обје олимпијаде.

Ово је пети пут да Си обилази припреме за Зимске олимпијске игре у Пекингу, након обилазака у јануару 2017, фебруару 2017, фебруару 2019. и јануару 2021. године, преноси КМГ.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар