Никола Роквић желео да се замонаши, супруга га подржала!?

Певач Никола Роквић отворио је душу и први пут од очеве смрти проговорио о односу са славним оцем Маринком Роквићем. Све оно о чему је породица Роквић ћутала у тајности Никола је изнео у емотивној исповести која никог није оставила равнодушним.

Забава 04.01.2022 | 22:28
Никола Роквић желео да се замонаши, супруга га подржала!?

- Било је тренутака када је Никола помишљао на монашки живот, не у смислу да би нас оставио, далеко од тога, већ зато што је то њега изузетно вукло. И ја то потпуно могу да разумем. То је богатство које душа може да осети само на таквом месту. И кад добијемо ту благодат, тај благослов од молитве или поста, то је немерљиво с било каквим овоземаљским животом, тако да ја могу да разумем шта је њега вукло.

Он је стварно у једном тренутку дубоко ушао у веру, окружио се људима који су у томе. Али касније схватио да је најбоље што човек може да уради имплементирати тај духовни живот у овај који живимо, успео је да нађе неку средину да живи здравим духовним животом, а да није монашки, који је тешко живети - описала је Бојана у емисији "Док анђели спавају", водитељке Марине Рајевић Савић.

Nikola Rokvić
фото: Принтскрин/Инстаграм

Певач је потврдио супругину причу.

- Па јесте, био сам мало напоран породици тада. То је та прва моја спознаја духовности, свака тема је била везана за духовност, хтео сам свима да пренесем то како сам ја горео у вери, али не може то тако. Ја сам човек који има породицу, има децу и моја келија је моја породица. Тако живим и покушавам да нађем тај неки узани пут, породични, а што се тиче монаштва, можда једног дана кад изведем децу на прави пут.

Моја Бојана је велики човек, велики пријатељ, она је јако утицала на мој живот, наравно, свака жена утиче на живот мушкарца, али она је надоградила ту неку емпатију, људскост... Три у једној и жена и сестра и друг. То је Маринкова песма. Она је видела ту моју жељу и љубав да је рекла: "Никола, ти ако будеш желео да кренеш тим путем, даћу ти благослов".

Никола је открио како није било лако кренути очевим стопама и градити свој пут, те да је тек сада, кад њега више нема, престао да се доказује јер је осетио да боље пева.

Имам осећај да откако је он отишао, некако боље и певам. Ја сам се нон-стоп нешто доказивао. Тешко је имати такву звезду поред себе и такву каријеру, а покушавати да изградиш неки свој пут, да досегнем до тих његових висина. Сад кад је отишао, немам више неку потребу да се доказујем, као да ми је сада дао, да ми је оставио неко додатно знање. Имам неки осећај, као да, откако је он отишао, боље и певам. Као да ми је оставио то нешто што родитељ оставља деци. Марко каже светлост. Доста ствари нам је рекао. Више сам него радостан како је све сагледао и како је радио - рекао је певач.

- Губитак вољене особе, ако спознамо из правог угла, али то је један благослов, поготово ако је то на начин како је мој отац отишао. Он нас је учио како да и у најтежим ситуацијама будемо људи и како да будемо достојанствени. Наравно да нам је било свима тешко кад је тата отишао, али то је нормално. Најтеже је свакако било мајци. Она се одрекла каријере да би се посветила свима нама. Много сам јој захвалан на свему - рекао је Никола.

Nikola Rokvić, Marinko Rokvić
фото: Ана Паунковић

(курир.рс/с.телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар