Кина циљеве остварује стотинама малих корака

За Кину и њен народ, упркос другој узастопној години суочавања са пандемијом, ова година је била изузетно значајна и успешна.

Свијет 04.01.2022 | 08:26
Кина циљеве остварује стотинама малих корака

У свом традиционалном новогодишњем обрац́ању нацији, председник Кине Си Ђинпинг је истакао најзначајнија достигнуц́а у 2021. години. За Кину и њен народ, упркос другој узастопној години суочавања са пандемијом, ова година је била изузетно значајна и успешна.

Без икакве сумње, централни догађај године представљала је прослава 100. годишњице Комунистичке партије Кине. Остварујући постављене циљеве, Партија је у непопустљивој борби савладала све препреке и изазове са којима се суочавала, како у земљи, тако и ван ње.

Предвођена мудрим руководством Партије, Народна Република Кина остала је доследна у остваривању свог кинеског сна, подмлађивању нације и континуирано и стабилно наставила на свом путу изградње модерне социјалистичке земље и умереног друштва које подједнако води рачуна о људима, али и природи. Као што је председник Си небројено пута рекао, приликом остваривања бољих услова живота и постизања свеукупног напретка, о природи се увек мора водити рачуна. Тако је и у свом новогодишњем обраћању подсетио на стару изреку: „Ако ми не изневеримо природу, ни природа нас никада нец́е изневерити“.

Говорећи о значају године на измаку, председник Си је подвукао да она не би била толико значајна без марљивих и преданих људи у свим областима друштва. И не само да су радили унутар земље, било да су је хранили, градили или бранили, вредни и образовани људи стигли су и ван планете Земље. Кинески свемирски програм се стално побољшава, Кина има свој тим астронаут који су задивили свет, али и летелице које истражују до сада неистражене делове свемира.

У својим успесима, Кина, њено руководство и њен народ никада не заборављају друге земље и њихове народе. Само један од начина да се илуструје јак осећај који Кина има за друге нације јесте податак да је она обезбедила преко 2 милијарде доза вакцина против ковида-19 за више од 120 земаља и међународних организација.

Нема разлога за сумњу да ц́е Кина у 2022. години бити макар једнако успешна као претходне 2021. године. Пут успеха је највећим делом зацртан на Шестом пленарном заседању XИX Централног комитета КП Кине усвајањем Трец́е партијске резолуције.

Оно што је посебно важно јесте да се постизање високих циљева остварује свакодневно прелажењем стотине малих корака. Наравно, поред усредсређености и јасно дефинисаних циљева, важни су и односи блискости и сарадње као једини гарант изградње заједничке будућности.

Аутор: Ивона Лађевац, заменица директора Института за међународну политику и привреду

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прњавор

04.01.2022 08:23

Ви стално касните..кина банкрот.кина надизала кредите,направила читаве градове,а продаја станова и зграда неиде..сад ваља вратит кредите,а окле??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрац

04.01.2022 11:18

Не једи сто се не једе, Прњаворцанине!

Name

Кина све лажира

04.01.2022 22:42

Нико нема прави увида у кинексу економију, кинески народи поготово! У таквим друштву је фризирање стања лахко урадити! У Кини све нај, нај, а у ствари ништа не ваља.

ОДГОВОРИТЕ