Мацан у Тужилаштву рекао ко је пуцао у полицајце

Александар Мацан, један од осумњичених за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који се предао прије двије седмице Тужилаштву КС, најмање пет пута, у седам дана, напуштао је прострије КПЗ Миљацка у Сарајеву, гдје се налази у притвору, сазнају федерални медији.

Босна и Херцеговина 03.01.2022 | 13:26
Мацан у Тужилаштву рекао ко је пуцао у полицајце

Расписана међународна потјерница

Он је уз јаке мјере осигурања више пута боравио у Тужилаштву, у којем је 24. децембра прошле године, након предаје, дао исказ у којем је рекао да је у полицајце пуцао Сава Маринковић, који се налази у затвору у Њемачкој, а био је кобне ноћи на Алипашином Пољу. 

За Маринковићем је прошле седмице расписана међународна потјерница. С њима у возилу је био и Марко Трифковић Жижан, који се налази у притвору, одлуком Суда БиХ у предмету "Волан".

"Мацан није пуцао, он је у том моменту био у голфу шест којег су покушали да украду. Саво је био биатлонац, првак Балкана, зато је био тако прецизан и кроз шофершајбу директно погодио возача у чело, а кад се несретни сувозач окренуо, другог полицајца је погодио у сљепоочницу", испричао је недавно адвокат Душко Томић.

Но, према сазнањима "Аваза", Мацан се сваки пут по напуштању КПЗ Сарајево, задржао више од седам сати. Укупно скоро 35 сати био је одсутан.

Међутим, СИПА, која води истрагу, сада провјерава Мацанов исказ. Он је рекао да је возило уништено недалеко од Пала, а да су пластични дијелови спаљени, а остали разбацани по шуми.

Реконструкција догађаја

Мацан је, како сазнаје Аваз, био поново и на реконструкцији догађаја на Алипашином Пољу. Осим тога, Мацан је с истражитељима био и на Палама. Тачније на локацији гдје је возило исјечено и уништено.

Сазнају да је возило, које су користили осумњичени за убиство, црни Сеат Леон, растављено у дијелове. 

Уништена је и пушка, из које је пуцано на Шеховића и Вујиновића. Није познато да ли је пронађена.

(Аваз   Фото:Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

XXX

03.01.2022 13:56

Некад су Пале и околина биле оаза мира, зеленила, љепоте, рекреације, људи градили викендице које никад нису закључавали, цисте воде, ријеке, планине, суме.....данас на жалост , Пале су легло криминала, револвераша, аутоматике, дроге......, тужно је да у ноћним сатима нико не смије на улице изаћи , људи по 5 брава на кућним вратима имају, да полиција ради свој посао не би то тако данас било, улице и локали пуни сеоски разбојника , Јахорина легло мафије , питам се какво смо то друштво постали и ста се с нама дешава. Док се ти криминалци не пиведи правди ал сви Пале це бити црна рупа и пунити црне хронике а тако мало мјесташце цццццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

03.01.2022 16:14

Не сваљујте све на полицију. Тужилаштво а поготово "суд", криви су за стање не само у Палама, него уопште. Добро ми сви знамо колико полиција предмета формира и прослиједи али нажалост... И нисам полицајаца, да не мислите.

Name

Ре посматрач

03.01.2022 16:41

Основни задатак полиције и правосуђа је брине о личној и имовинској сигурности грађана.Ове институције немогу бити ефикасне ако немају повјерење и подршку грађана. Оне су у РС прије свега организационо и кадровски постављени да буду у функцији остваривања интереса елите на власти.Та елита се енормно богати кроз незаконите послове,док су грађани из дана све сиромашнији.Већина грађана је презадужено и преживљава захваљујући кредитима,као и сама држава,која се задужује и купује некакав социјални мир кроз енормно запошљавање у јавном сектору.Већина грађана на изборима подржава такав начин функционисања власти несвесни да је крај таком начину функционисања веома близу и да ће он бити болан по свим питања,од социјалног слома,урушавања националних интереса...Погледајте уназад 100 година колико је на овим просторима настало и нестало државних заједница,једним дијелом захваљујући супротстављеним интересима значајним факторима међународне заједнице,али прије свега смо ми били одговорни за све последице догађања у предходно вијеку.Јахорина је постала једна велика праоница пара од дроге и организованог криминала.Оф завршетка рата она је увијек била плодно тло за такве активности,погледајте колико је нелегално узурпиране државне земље узурпиране и легализована.Данас је на сцени кулминација криминалних активности криминалних група из региона које су повезане са врховима власти у својим земљама.Све то указује да нам предстоје озбиљнији сукоби него у бројем обрачуна од прије петнаестак година у Источном Сарајеву.

Name

Све је умрезено

03.01.2022 21:46

Сада не постоји нацин да се то размонтира.

Name

Подлугови

03.01.2022 15:41

Цестита нека породица, нема ста.

ОДГОВОРИТЕ