Отац несталог младића из Сплита стиже у Београд

Ненад Периш, отац 27-огодишњег Матеја Периша из Сплита, који је нестао током новогодишње ноћи у Београду, каже да се са сином посљедњи пут чуо 31. децембра око 17 часова и да није примијетио ништа необично током разговора.

Вијести 02.01.2022 | 14:33
Отац несталог младића из Сплита стиже у Београд

Ненад Периш, који је међународни ватерполо судија, каже да му се хиљаду људи већ јавило да понуди помоћ.

- Ништа није указивало да ће догодити ово што се догодило  рекао је Периш за Тањуг и додао да је Матеј дошао у Београд са петорицом пријатеља и да је требало да се данас врате за Сплит.

Периш је рекао да ће данас послијеподне стићи у Београд и да ће се прво наћи са пријатељима свог сина у клубу „Готик“' гдје су славили Нову годину да би, каже, реконструисали оно што се догодило.

Захвалио је српској полицији која, како каже, професионално и стручно ради свој посао како би пронашла несталог младића.

Периш је рекао да је његов син, дипломирани економиста и бивши ватерполиста, и раније славио Нову годину ван Хрватске и да је био на дочеку у Прагу, Будимпешти...
 
Он каже да су му помоћ понудили многи из српског ватерпола, међу којима су бивши ватерполиста Игор Милановић и помоћник министра спорта Дарко Удовичић.

 - Хиљаде људи се јавило да понуди помоћ. Један човјек из Београда, кога не познајем, јавио се и понудио да ми уступи свој стан на Зеленом венцу. Свима захваљујем на саосјећању, али најважнија је информација. Зато молим све који нешто знају да јаве полицији, макар и анонимно, да бисмо сазнали шта се догодило - рекао је Периш.

Надзорне камере испред клуба "Готик" у Бетон хали снимиле су несталог Матеја Периша, пише данас "Блиц" позивајући се на незваничне изворе.
 
Како се наводи у тексту, камере су снимиле како се креће ка степеницама које се спуштају ка једном сплаву. Снимак је иначе лошег квалитета, јер је те вечери било и магле.

У ноћи између четвртка и петка, односно 31. децембра око 2.30 сати, губи се сваки траг овом младићу. Потрага за Матејом је и даље у току, а од јутрос полиција претражује цео потез око клуба "Готик". Полиција и чамцима претражује ријеку.

 Матејови пријатељи, као и менаџер клуба, потврдили су да те вечери никаквих инцидената у клубу није било.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја Да Помогнем

02.01.2022 13:57

У протеклих неколико година, много ружних ствари се десило Србима који су боравили у Сплиту, неки то памте. Неко је вјероватно начуо да се ради о Сплићанима, касније је та вијест нај вјероватније дошла до Навијачких група, који нај вјероватније стоје иза овога немилог догађаја. Позната је децениска мржња између "Торциде" и "Гробара", мада и "Делије" нису искључене, по мени би ту требало тражити. Надам се да ће се Момак наћи жив и здрав, не дај Боже да се нешто десило, ово оде предалеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

02.01.2022 17:09

Ма дај.Морамо ли сви бити идиоти?Нећу да вјерујем да му је неко од људи из Београда дошао главе. Доста сукобима те врсте!

Name

Wук

02.01.2022 19:32

Господе Бозе помози да овај Младиц буде зив својим родитељима.

ОДГОВОРИТЕ