Експлозија: Срушила се зграда људи остали затрпани

У белгијској општини Турнаут у 8:15 часова јутрос дошло је до стравичне експлозије, која је довела до делимичног урушавања четвороспратне стамбене зграде.

Свијет 31.12.2021 | 16:13
Експлозија: Срушила се зграда људи остали затрпани

Иако узрок експлозије још није потврђен, сумња се да су уизрок експлозије проблеми са гасним инсталацијама.

Спасиоци су из рушевина извукли једну живу особу, али није познато да ли у експлозији има страдалих. На месту експлозије су бројне екипе које покушавају да рашчисте шут. Надлежни кажу да је око десет особа живело у урушеном делу зграде, за сада је једна особа пребачена у болницу.

Локални медији наводе да је једна особа у свесном стању и даље испод гомиле шута. Истиче се да су спасиоци успели да ступе у контакт са њом, али да им је отежан приступ до затрпане особе и да постоји бојазан од даљег урушавања.

Више људи се води као нестало. "Прво је пријављено осам несталих особа. Срећом, неки су се јавили, били су на послу или код пријатеља", рекао је један од спасилаца и додао да се чека још информација и да за сада не може да каже тачан број несталих.

"Имамо информације да је доста људи дошло у госте у ову зграду. Због тога не можемо да дамо прецизне информације", додао је.

Становници овог краја кажу да је експлозија била стравична, а након тога су чули како нешто пуца и звук урушавања.

Велика материјална штета причињена је и на околним зградама.

(Б92 Фото: Тањуг/АП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Предатор

31.12.2021 18:49

Истрага це показати јел плин америцки или Руски

ОДГОВОРИТЕ