СНСД-у и партнерима није стало до грађана Бијељине

Док одборници скупштинске већине тврде да је буџет одличан, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић тврди да је скупштинска већина, како је рекао, политичким мотивисаним амандманима наопачке окренула нацрт буџета који су и они сами подржали и значајно умањили планирана финансијска средства на многим позицијама.

Република Српска 29.12.2021 | 18:02
СНСД-у и партнерима није стало до грађана Бијељине

Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су буџет града за 2022. годину у износу од 60,2 милиона КМ, након усвајања амандмана које је предложила владајућа Коалиција “Договор за Бијељину”, коју предводи СНСД.

Док одборници скупштинске већине тврде да је буџет одличан, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић тврди да је скупштинска већина, како је рекао, политичким мотивисаним амандманима наопачке окренула нацрт буџета који су и они сами подржали и значајно умањили планирана финансијска средства на многим
позицијама.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић сматра да је одлука о буџету града политички мотивисана јер су умањене позиције кабинета градоначелника, чиме су одузета средства која се користе за помоћ болеснима и социјално угроженим категоријама, као и мјесним заједницама.

Петровић је додао да је највећи терет поднијело Одјељење за стамбено-комуналне послове.

“Желим јавности да поручим да сваки возач који својим аутомобилом удари на ударну асфалтну рупу и који погледа у непокошену јавно површину и амброзију која расте, треба да се сјети коалиције која је против Бијељине.”

Градоначелник Бијељине је, такође, поручио да грађани Бијељине те исте коалиције која је изгласала умањење средстава треба да се сјете сваки пут када се јави потреба за продужењем водоводне мреже.

“Сваки пут треба да се сјете коалиције која је изгласала умањење средстава по свим ставкама у укупном износу од 910.000КМ.”

Претровић је истакао да су средства смањена и Одјељењима за финансије, пољопривреду, друштвене дјелатности и просторно уређење, те Одјељењу за борачко инвалидску заштиту која су намијењена за изградњу и адаптацију стамбених објеката.

“Зато сваки пут када демобилисани борац погледа у свој прозор и кров који прокишњава нека се сјети коалиције договора против Бијељине која је данас умањила средства ресорном одјељењу за борачко-инвалидску заштиту.”

Владајућа Коалиција “Договор за Бијељину” предвођена СНСД-ом, која је предложила четири усвојена амандмана, у њима не види ништа спорно.

“То је нормална и природна ствар да људи који су задужени за усвајање буџета и који донесе одлуку, а предсједник скупштине одлуку потписује, желе да утичу на то како ће буџет да изгледа, да желе да имплементирају идеје, себе. То су људи који представљају и уже и шире друштвене заједнице из које доказе”, рекао је предасједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић, иначе члан СНСД-а.

Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су, између осталог, и одлуку о извршењу буџета града Бијељина за наредну годину, као и одлуку о посебној новчаној награди за све раднике Дома здравља и Болнице "Свети Врачеви" који су били у ковид систему, у износу од 665 КМ бруто, а на приједлог Градске праве  Бијељина.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Тара

29.12.2021 17:30

Љубиша је један од ријетко поштених младих политичара! Издржи добри човјече овај зулум заједно са нама, ускоро ће октобар 2022. да коначно незаситима видимо леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

29.12.2021 19:01

Љубиса позови народ. Висе нас је који зелимо добро и постено овом граду.

Name

ОТКРИО АМЕРИКУ

29.12.2021 17:35

ПА И ПТИЦЕ НА ГРАНИ ТО ЗНАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

29.12.2021 17:47

Е мој Петровицу СНСД је стало до Бијељинске касе а сто се тице градјана ма ко то јос гледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРНА ГОДИНА

29.12.2021 19:54

МИЦИНИ ДЈАЦИ.ДОДИКОВИ ДУПЕУВЛАКАЦИ.СВЕ САМИ ДЕБИЛИ И СТАКОРИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМИМА.УСКОРО ЦЕ НА СМЕЦЕ ПОЛИТИЦКЕ ИСТОРИЈЕ,А МНОГИ БОГАМИ И У ЗАТВОР.

Name

Драган

29.12.2021 17:51

Смеце из СНСД....Све раде за Лакташе, а не за Бијељину. Зашто те одлуке не донесу у Лакташима,Градишци гдје они имају власт.И тамо је корона. Покушавају уништити Бијељину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је

29.12.2021 17:51

Коалиција послусника Милорада Додика а против градјана Бијељине. Народ се мора једном за свагда ријесити лопова СНСД јер само желе да настете Градонацелнику неби ли сто мање имао пара на располагању. Смрадови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако нам је како нам је

29.12.2021 17:56

Погледајте од Предсједника Скупстине града па на даље какви су то ликови. Све људи са "богатим и бриљантним" радним биографијама. Доказали се у својим пословима. Само гледају гдје како народ казе - с лаке руке да зараде. Умјесто да нам је Предсједник Скупстине града неки остварен цовјек у струци, са богатим радним искуством, постован у граду, ми имамо цовјека коме је то прво радно ангазовање. То је пораз овог друства, зато омладина одлази и из овако богате Семберије. Зар да им он буде узор? Одијело не цини цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.12.2021 19:17

Свака част за коментар.

Name

Ковиљуше

29.12.2021 18:01

Све је то једна интересна група која сиса сису режима и ради по њиховом диктату. Бијељина њих не занима. Одавно су они изгубили осјећај за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 2

29.12.2021 20:03

Управо тако.

Name

За ковиљусе

29.12.2021 20:19

Ма не само да их не занимају градјани Бијељине него и сви остали градјани Бањалуке ,Добоја ,Приједора итд њих само занимају кредити ,порези дрзавне касе,акцизе итд.само оно гдје "капљу" паре.

Name

Упознат

29.12.2021 19:01

А сви кад год се негде појаве одмах трче уз њих!?Само ићи одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А СДС

30.12.2021 06:38

Не спомиње да му јест стало ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

30.12.2021 08:03

Чуј, треба нам плажа у Амајлијама, и за то 100000 км, какве им глупости падају на памет. Наравно, насипа ни на видику, мало већа киша, оде и плажа. Нека је срамота нас, народа, који упорно ћути на њихове глупости и лично богаћење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

31.12.2021 03:33

Никоме од вас није стало до народа ви сте сви криминалци плацкаси народа и ниста висе то сто једни друге оптузујете то је кратко метразни филм за народ

ОДГОВОРИТЕ