Из Бањалуке у јануару само за Меминген

Нискотарифни авиопревозник Рyанаир сљедећи мјесец привремено обуставља 23 линије из градова у бившој Југославији, од којих је већина из нове базе у Загребу.

Република Српска 28.12.2021 | 10:14
Из Бањалуке у јануару само за Меминген

Ова одлука долази у тренутку када је авиокомпанија за сљедећи мјесец снажно смањила своју мрежу широм Европе и Сјеверне Африке у јеку пада резервација, јер омикрон варијанта вируса корона изазива пустош на аеродромима. Превозник није искључио продужење суспензије на фебруар и март.

"Утицај владиних ограничења путовања смањио је очекивани промет Рyанаира у децембру са између десет и једанаест милиона, на нижи распон између девет и 9,5 милиона. Као одговор на ова ограничења Рyанаир је сада смањио свој јануарски капацитет за 33 одсто, смањујући очекивани јануарски промет с отприлике десет милиона на између шест и седам милиона", изјавио је портпарол Рyанаира.

Највећи дио суспензија у регији за сљедећи мјесец захватиће Загреб као једину Рyанаирову цјелогодишњу базу у бившој Југославији.

Авиокомпанија ће привремено обуставити операције из главног града Хрватске за Баден Баден, Базел, Шарлроа, Хан, Малме, Манчестер, Меминген, Напуљ, Подгорицу, Сандефјорд, Софију и Веце. Фреквенције на осталим линијама из главног града Хрватске, које ће наставити саобраћати током јануара су смањене.

На другом мјесту, авиокомпанија ће обуставити све своје три оперативне линије из Ниша, све своје услуге из Бањалуке, осим за Меминген, као и летове из Подгорице за Лондон Станстед и Краков. Обуставе ће почети да се примјењују од 7. јануара надаље и трајаће до краја мјесеца. Упркос томе што су ове суспензије на снази до краја јануара, из авиокомпаније су упозорили да би могло доћи до још отказивања летова, пише Еx-Yу Авиатион.

(Агенције  Фото: Кевин Хацкерт/Унспласх)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зизи

28.12.2021 10:07

Каква ситуација. Хоце да праве аеродром у Требињу. Сад могу видјети да це то бити промасена инвестиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

28.12.2021 10:49

Овима треба забранити рад, несто смрди. Како мозете објаснити да нпр. 100 путника лети на релацији Цирих Б.Лука а цена карте 50-90 Евра. Ја сад постављам следеца питања: Колико коста аеродромомска такса? Колико костају таксе прелета преко других дрзава? Колико коста сервисирање авиона? Колико коста гориво? Колики су троскови посаде авиона? Колики су троскови менадзмента компаније? Колики су троскови на осигурање? Колики су троскови амортизације летелица? Има тога јос, али и даље тврдим да нискобудзенте компаније несто муцкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

28.12.2021 14:53

Седни и лети није твоје да мозгас,лет те не коста ниста.Цему фрка-наса посла кад ваља кукај,кад неваља кукај.Опустено бре .

Name

А

28.12.2021 11:00

из Требиња са аеродрома џе ћемо моћи путовати???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

28.12.2021 14:14

Шта те брига неплаћаш ти!

Name

Ре

28.12.2021 16:39

Моци цете директно слијетати у бакинце!

Name

За А

29.12.2021 03:41

Па моци цес путовати дуз писте у Требињу .напријед - назад

Name

Са аеродрома у Требињу

29.12.2021 07:21

Летићемо директно у зицугу