Коловози мокри и клизави, има и поледице

На већини путних праваца коловози су јутрос мокри и клизави, посебно у вишим предјелима гдје има поледице, а магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 28.12.2021 | 07:27
Коловози мокри и клизави, има и поледице

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај регулише привремена сигнализација и на тим дионицама актуелне су измјене у одвијању саобраћаја.

Радови се изводе на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ и Језеро-Шипово. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Због деминирања долази до привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој (Пољице)-Добој (Орлине), у мјесту Трбук, град Добој.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ (Оловске Луке), Јабланица-Мостар (Комадиново врело до моста Бегића и Беговића), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а напомињу да је због предстојећих празника забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана се односи на период од 31. децембра од 12.00 часова до 2. јануара у поноћ, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар