Преиспитати одлуку о повећању цијене електричне енергије

- Привредни субјекти из сектора трговине и угоститељства затражили су од "Електропривреде Републике Српске" да преиспита одлуке о повећању цијене електричне енергије за потрошаче из ових сектора и да се цијена коригује на износ од 45 евра по мегават часу, саопштено је из Привредне коморе Српске.

Република Српска 27.12.2021 | 16:41
Преиспитати одлуку о повећању цијене електричне енергије

На сједници привредних друштава из Удружења трговине и Удружења туризма и угоститељства, која је одржана у Привредној комори Српске, закључено је да овим привредним субјектима није прихватљиво понуђено повећање цијене електричне енергије, те да од Владе Српске очекују да организује састанак ради постизања договора са снабдјевачем, те извршиле нужне корекције предложених цијена.

"Предложеним повећањем директно се угрожава и испуњавање свих других обавеза, са великом извјесношћу потпуног и трајног прекида пословања за многе субјекте, што има далекосежне посљедице по друштво у цјелини", наводи се у саопштењу.

Привредни субјекти из сектора трговине и угоститељства истичу да су нагле промјене цијена на више износе неприхватљиве и са аспекта планирања послова и пласмана производа и услуга за наредну годину, коју је већина субјеката завршила, односно већ договорила пословну сарадњу са партнерима на бази пројекција које су биле могуће у моменту преговарања.

"Те пројекције никако нису обухватале огромно повећање трошкова по основу повећања цијене електричне енергије за преко 100 одсто", наводи се у саопштењу.

Сједница привредних друштава организована је поводом уговора који су понуђени привредним субјектима из сектора трговине и хотелијерства /пружаоцима услуга у хотелима/, а који садрже приједлог нове увећане цијене електричне енергије.

Привредни субјекти из сектора трговине и угоститељства, како је закључено, подржавају Привредну комору Српске као једину овлаштену институцију у преговорима са Владом Српске и "Електропривредом" у вези са дефинисањем услова о потпуном снабдјевању електричном енергијом

"Од Владе Српске, као власника `Електропривреде`, а имајући у виду да је премијер Српске до сада дао велики допринос настојањима да се постигне договор у области преговарања о цијени електричне енергије, очекује се да хитно организује састанак с циљем рјешавања насталих проблема", наводи се у саопштењу. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дуле

27.12.2021 17:13

Па ако је Горан Рачић на челу коморе, а он уништио властито предузеће Стирокард Србац са огромним неплаћеним порезима према Пореској управи од скоро 2 милиона марака шта можемо очекиват. Народ у Србцу зна какве су двије незналице он и брат Далибор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2021 23:58

То и није било његово предузеце, вец га је узео од цовјека на превару...

Name

Фифи

27.12.2021 17:16

Дај бозе да несто ураде али знајуци ове лопове из снсда вец су унапријед потросили те паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

27.12.2021 17:18

22.12.2021. Додик се хвали: Имамо најниже цијене струје "Молим вас да забиљежите да је Република Српска успјела да, у времену енергетског колапса, који је присутан био у региону и са којим су многе земље имале проблем, остала стабилна" Према његовим ријечима Република Српска је остала на нивоу најнижих цијена у Европи, са стабилним снабдјевањем електричном енергијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па не треба њему вјеровати

27.12.2021 19:09

Додик док зине слагао је 200на сат.

Name

Гас

27.12.2021 19:32

Што би струја покупила, кад Додо може договорити јевтин гас са Путином нек онда и са Луком договори јевтину струју ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

28.12.2021 05:58

Колико агенција ради при електро. Значи запослиш се у државном сектору, агенцију, управном одбору, берзи, мтелу и требало би да радите и да зарадите плату. Али онда, отворе фирму са бар тројицом из те исте фирме и онда тај исти пројекат наплате фирми у којој су запослени. Добију и платицу и крађицу. За то би у Титино вријеме и на западу били у затвору. Овдје се возе у џиповима. Дно дна од морала. И кажу, снашли се

ОДГОВОРИТЕ