Пред нама хладан децембарски дан са падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће бити хладније вријеме са падавинама, које ће постепено престати у другој половини дана.

Република Српска 27.12.2021 | 08:42
Пред нама хладан децембарски дан са падавинама

Током пријеподнева и до средине дана падавине ће да слабе и престану на сјеверу и западу, а током поподнева и на истоку и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

До вечери ће у већини предјела бити суво уз постепено смањење облачности.

Дневна температура ваздуха од један до осам, на југу до 13 степени Целзијусових.

Дуваће слаб сјеверозападни или промјенљив вјетар, на југу умјерен југозападни.

У већини крајева у БиХ јутрос је облачно вријеме са кишом, а снијег је падао понегдје у Крајини и на планинама, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Дринић минус један степен Целзијусов, Дрвар, Мркоњић Град, Шипово, Рибник, Приједор, Србац, Бијељина, Тузла и Бихаћ нула, Нови Град, Бањалука, Добој и Бјелашница један, Зворник два, Хан Пијесак и Зеница три, Чемерно, Соколац, Калиновик, Сарајево и Рудо пет, Вишеград и Гацко седам, Билећа 10, Требиње 11, а Неум 13 степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је у Херцеговини. На Чемерно је пало 56 литара по метру квадратном, у Билећа 40, у Требињу 38, а у Гацку 30.

У Рибнику је пало 29 литара, у Приједору и Калиновику 28, у Шипову 26, у Добоју и Градишци 24, у Бањалуци 22, док је испод 20 литара забиљежено на подручју Мркоњић Града, Српца, Хан Пијеска, Бијељине, Сокоца, Вишеграда, Зворника, Сребренице, Новог Града и Рудог.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар