Станивуковић: Испред нас је деценија успона

– Иза нас је историјских 365 дана, испред нас је деценија успона – поручио је градоначелник Бањалуке на пријему.

Република Српска 26.12.2021 | 20:28
Станивуковић: Испред нас је деценија успона

Заједно са грађанима, донаторима и компанијама које су подржале бројне пројекте у Бањој Луци у протеклих годину дана, градоначелник Драшко Станивуковић је у Банском двору обиљежио годину дана мандата.

– Иза нас је историјских 365 дана, испред нас је деценија успона – поручио је градоначелник.

Рекавши да је поносан на све што је учињено у првој години мандата, он се захвалио свим сарадницима и пријатељима Града, који су у протеклој години дали свој допринос остварењу и реализацији значајних пројеката за грађане Бање Луке.

– Одлучили смо да прву годину дана мандата обиљежимо баш са вама, људима који су били ту за свој град, грађанима који су подржавали акције Града, компанијама и организацијама које су донирале новац за наше пројекте онда када га није било. Заједно смо садили, градили, украшавали, правили паркове, игралишта, клупе, вртиће и хвала што сте били уз нас када смо се суочавали са бројним изазовима – поручио је Станивуковић.

Он је рекао да је година иза нас била изазовна, али да се то превазишло управо захваљујући људима који су имали жељу да нешто учине за свој град и да не дозволе да Бања Лука стагнира.

– Хвала вам што сте ове године били уз Бању Луку и надам се да ћете и наредних година бити уз свој град, јер ми који овдје стојимо смо пролазни, али љубав према Бањој Луци мора бити константна – закључио је градоначелник.

Током пријема емитован је видео у којем је приказано све што је обиљежило прву годину мандата, а како је то изгледало и како је градоначелник Драшко Станивуковић оцијенио протекли период погледајте у наставку.

Подсјећамо, како би се надомјестио недостатак средстава на појединим ставкама у буџету усљед амандмана, проблема са усвајањем буџета, пролонгирањем усвајања ребаланса и одбијања бројних приједлога – градска админстрација је донацијама настојала да ријеши градњу паркова, игралишта, спортских терена и других пројеката, а донаторским средствима је подржана и организација и прослава Нове године на отвореном.

Уз подршку донатора Бања Лука је добила прву бесплатну интернет зону, звучнике у Господској улици, први дефибрилатор, паркинге за бицикле испред Градске управе, а донатори су подржали и бројне манифестације попут Кочићевог збора, Дана града и многе друге.

Захваљујући донацијама, организована је и највећа јесења садња, најмлађи суграђани добили су нова мјеста за игру у неколико насеља, санирана је кухиња дјечијег вртића „Плави чуперак“, док је неколико школских дворишта добило забавне школице, а кроз донаторска средства ревитализован је и Дом омладине.

Ово је само дио пројеката реализован уз помоћ донаторских средстава, а уз захвалност досадашњим донаторима, позив за учешће у акцијама Града и даље остаје отворен за све заинтересоване компаније и појединце.

(БН) 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ИЗБОРНА ГОДИНА

26.12.2021 19:59

КАКО ЈЕ ЛИЈЕПО ВИДЈЕТИ ОВАКО МЛАДЕ ЉУДЕ НА ОКУПУ.ЗЕЉНИ СУ НАПРЕТКА У ОВОЈ ЗЕМЉИ,ДА ИХ НИЈЕ КОЦИЛА РЕПУМЛИЦКА ВЛАСТ,ДАКЕКО БИ ВИСЕ БИЛО ПИСТИГНУТО У БАЊА ЛУЦИ.САМО НАПРИЈЕД,ОМЛАДИНО,ВАМА И ВАСОЈ ДЈЕЦИ ГРАДИТЕ БУДУЦНОСТ !!!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2021 05:16

Дал ово види рудоња,балван и бисерка?

Name

ЦИНИК

26.12.2021 20:00

Тако је Драшко Надамо се да ће нам се такође обратити и наш градонаћелник Лакташа господин Милорад Додик и ћеститати предстојеће празнике и похвалити ваше и своје успјехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

26.12.2021 21:39

Овако се могло урадити у вецини градова РС да нас нису опљацкали криминални властодрсци видите како могу промјене у свему ако је власт домацинска и постена...

Name

Љубо

27.12.2021 08:11

Само напреддд Драско

Name

Да

27.12.2021 08:30

Свеје то лијепо и треба само наставити радити постено а не као сто то ради ВЛАДО ДЗАЈИЦ који казе даце тразити у будзету по 100км за ПЕНЗИОНЕРЕ а он организује музику у ГО СНСД-а и доводи народне пјеваце . КО ТО ПЛАЦА ? Срам га било.

ОДГОВОРИТЕ