Поседује највећу колекцију снежних кугли на свету! ВИДЕО)

Венди Суен (50) из Кине сакупља снежне кугле већ 20 година, она поседује највећу колкецију снежних кугли на свету светски и Гинисов рекорд држи од 2005.године.

Занимљивости 21.12.2021 | 15:36
Поседује највећу колекцију снежних кугли на свету! ВИДЕО)

Венди је за највећу колекцију снежних кугли открила је да је на украсе потрошила око 117.000 евра.

Најскупљи украс у њеној ризници од 4,059 комада (по гинисовој бројци) је снежна кугла Луј Витон која ју је коштала 8.800 евра. Укупно, она процењује да је потрошила око 145.000 евра на куповину украса.

Суен каже да иако још увек има огромну жељу да купи куглу кад год види дизајн који не поседује, сада јој је понестало простора за њихово држање преноси Индепендент.

“Сложила сам и приказала своје кугле у зонама са различитим темама, тако да је моја соба са снежним куглама испуњена украсима прелепих боја ” рекла је она.

Рекла је да је направила музеј кугли и сваки пут када јој је досадно или се онерасположи, погледа у њих и буде јој боље

Прву снежну куглу добила је од супруга на поклон 2001. године. Украс, који је у себи имао компјутерски миш од 24-каратног злата, инспирисао је почетак колекције.

“Снежне кугле воде ме изван реалности и пружају ми да побегнем од стреса.Снежна кугла је симбол љубави “рекла је она.

те додала: “Сада ме привлаче само кугле боље израде, лепшег изгледа, креативнијег дизајна или редак глобус који се више не производи”.

Купује и ретке украсе од онлајн купаца како би сакупила цео сет. Један пример је сет од пет Дизнијевих пешчаних сатова за које јој је требало 10 година да их сакупи, а сваки ју је коштао око 1.000 долара.

Чува их у посебној соби у кући, а кугле заузимају простор од пода до плафона.

“Посложила сам и приказала своје глобусе у зоне са различитим темама, тако да је моја соба са снежним глобусима испуњена глобусима прелепих боја“, каже Венди

Откако је њена колекција порасла преко 3.000 украса, Венди признаје да је постала избирљивија приликом куповине нових кугли и да јој њихово сакупљање даје сврху.

Погледајте видео уз напомену да је видео је из 2018.године:

(Занимљивостидана.цом)

 

Коментари / 0

Оставите коментар