Завршен протест против Отвореног Балкана у Тирани

Протест Испред Владе Албаније у Тирани против иницијативе "Отворени Балкан", у организацији албанске опозиционе Демократске странке бившег премијера Саљија Берише, окончан је вечерас.

Регион 20.12.2021 | 20:13
Завршен протест против Отвореног Балкана у Тирани

Протест је организован уочи доласка предсједника Србије Александра Вучића на састанак иницијативе за регионалну сарадњу "Отворени Балкан", који се одржава данас и сутра у Тирани.

Учесници протеста запалили су заставу Србије истакнуту у знак добродошлице на улици која води до Владе, праћени бурним одобравањем окупљених, а један дечак је пао са бандере покушавајући да обори заставу.

Учесници протеста, на челу са Беришом, претходно су се окупили испред седишта Демократске странке у Тирани и онда су прошетали до зграде Владе, гдје је постављена бина, а недалеко одатле се налази и амбасада Србије у Тирани, јавља извјештач Тањуга.

Медији су преносили ових дана да ће на тај протест наводно доћи и Албанци са КиМ, али и Албанци из Прешевске долине.

Бериша је окупљенима на протесту вечерас поручио да је ''Отворени Балкан пројекат који има за циљ успостављање српске хегемоније на овим просторима''.

"Ми смо против овог пројекта јер је историја показала да је један од највећих промашаја била идеја српске хегемоније на нашем полуострву. Ми смо против овог пројекта јер је у супротности са нашим националним пројектом'', рекао је Бериша, пренијела је ''Коха диторе''.

Албански премијер Еди Рама одлучио је да почетни дио самита Отвореног Балкана са Зораном Заевом и Александром Вучићем премјести из Тиране у град Елбасан.

Одлука је, како су пренијели албански медији, донесена након што је Демократска странка најавила протесте у Тирани.

Вучић ће вечерас имати заједничку вечеру са Рамом и Завеом у Елбасану, а сутра ће услиједити радни састанци и предвиђено је потписавање шест споразума.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аљбани Саљиби

20.12.2021 20:03

Ко би рекао да у Албанији зиве такви примитивци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

21.12.2021 05:18

Будало једна нису то примитивци него сколовани и писмени градјани тезе ка демократији и просперитету.А овај се уватио неког отвореног Балкана са Сиптарима.

Name

Калабиц

20.12.2021 20:20

Сто би реко Баја, "пар стотина градјана"

ОДГОВОРИТЕ
Name

инс радиса

21.12.2021 10:34

Без граница и контроле ,да се гудра ваља са сто мање ризика.Газде наредиле , негдје су добро застекане тоне исте.

ОДГОВОРИТЕ